Hjem
Ansattsider
Bolig hos Sammen

Studentbolig

Internasjonale studenter kan søke til Sammen (Studentsamskipnaden på Vestlandet) om å få studentbolig.

Hovedinnhold

Sammens studentboliger

Internasjonale studenter kan søke om bolig for 6 måneder eller lenger (mer info under Kontraktsperiode og Bindingstid), eller mellom 3 og 8 uker (mer info under Bolig i 3 - 8 uker hos Sammen).

UiB har en avtale med Sammen om boliggaranti som dekker et flertall av de internasjonale studentene. Studenter som ikke har boliggaranti kan søke på vanlig måte til Sammen eller finne privat bolig.

Les mer om hvem som har boliggaranti og hvordan de må søke under.

Sammens søknadsperioder (med boliggaranti)

  • Høstsemester: 1. april - 15. mai
  • Vårsemester: 1. oktober - 1. november

 

Hvem har boliggaranti

Studenter som tilhører følgende kategorier har boliggaranti forutsatt at de skal studere ved UiB i minimum ett semester, og søker med boligkode innenfor fristene (Ref. boligavtalen i ePhorte, 2008/13123-16):

  1. Utvekslingsstudenter (UTV-INN)
  2. Andre innreisende korttidsstudenter (praksisstudenter, gjester og andre studenter etter avtale med SA)
  3. Internasjonale mastergradsstudenter (INTGRAD)

Fakultet som tar opp internasjonale studenter i kategori 2, må kontakte oss for å få reservasjonskoden via UiBHjelp. Vi trenger følgende informasjon om studenten:

  • navn, studentkategori og epost.

Ph.d.-studenter

Internasjonale Ph.d.-studenter (ikke ansatte Ph.d.-kandidater) kan søke om Sammen-bolig. Se våre nettsider for informasjon om hvem som er Ph.d.-studenter.

Husk at en boligsøknad er personlig og knyttet til den spesifikke studenten. Dette betyr at hvis en student trekker seg fra studieplassen ved UiB, kan boligen ikke overdras til andre studenter.

Kontraktsvarighet

Studenter som søker med boligkode, får boligkontrakt med fast varighet:

Høstsemesteret:

  • Ett semester: 1. august til 31. desember.
  • To semestre: 1. august til 31. juli.
  • Unntak: Internasjonale mastergradsstudenter: Får vanlig boligkontrakt fra og med 1. august og gjelder for ett år.

Vårsemesteret:

  • Ett semester: 1. januar til 31. juli.
  • Noen studenter får en kortere kontrakt (fra 1. januar til 31. mai/30. juni) i årene fremover pga Sammens oppussing på Fantoft.
  • Unntak: Internasjonale mastergradsstudenter: Får vanlig boligkontrakt fra og med 1. januar og gjelder for ett år.

Bindingstid

3 måneders bindingstid + 3 måneders oppsigelsestid

Vær oppmerksom på at Sammen har 3 måneders bindingstid, med 3 måneders oppsigelsestid etter at bindingstiden har gått ut. Det betyr at alle studenter må betale leie for minimum 6 måneder, også studenter som søker uten boliggaranti.

Studenter som kommer i vårsemesteret, søker med reservasjonskode og får kontrakt fra 1. januar til 31. juli, kan si opp kontrakten innen 31. mars og kun betale leie til 1. juli. Noen studenter vil få en kortere kontrakt (fra 1. januar til 31. mai/30. juni) i årene fremover pga Sammens oppussing på Fantoft.

Unntak høstsemesteret

Studenter som søker med reservasjonskode for høstsemesteret (kun) får kontrakt fra 1. august til 31. desember (5 måneder).

Bolig i 3 - 8 uker hos Sammen

Internasjonale studenter som søker om bolig for en kortere periode (3 – 8 uker), har ikke boliggaranti og må søke uten boligkode. Dette er dyrere enn vanlig månedsleie hos Sammen, men kan passe for noen studenter som kommer kun for en kortere periode. Mer informasjon hos Sammen Bolig.