Ansattsider

Nyhetsarkiv for Ansattsider

Syv europeiske universiteter har inngått avtale om å danne Arqus European University Alliance. Gjennom tett samarbeid skal de bygge universiteter som bringer videre det beste fra den europeiske kulturarven.
Selv om vi får i oss mer energi enn vi trenger så oppfatter ikke hjernen vår det, sier førsteamanuensis Simon Dankel. I seneste episode av UiB Popviten gir han den ultraprosesserte maten skylden for fedmeepidemien.
– Vi tar mobbing og trakassering på alvor og vi trenger å vite mer om omfanget, sier Dag Rune Olsen. I mai er UiB med på en nasjonal kartlegging for norske universiteter og høgskoler.
Samfunnsvitarane sitt studentbygg blir pilot for framtidas læringsarenaer ved UiB. U. Pihl skal forvandlast frå traust skulebygning til eit hus for moderne læring no som Kunnskapsdepartementet og UIB spyttar i 60 millionar.
Det er nå åpnet for elektronisk søknad til U-heimen, Ottesheimen og Butten på Ustaoset og Tingviken i Utne for høst 2019, i perioden 18. august -13. oktober 2019.
I april så vi verdens første bilde av et sort hull. Men hvorfor er de så vanskelige å fotografere? I første episode av UiB Popviten gir stipendiat Inga Strümke deg innføringen du trenger for å forstå universet.
3. mai var det offisiell åpning av UiB sitt nye Brusselkontor, i hjertet av det europeiske kvartalet.
UiB gjennomfører sammen med tre andre universiteter en brukerundersøkelse for å finne ut mer om hvordan de ansatte oppfatter IT-tjenestene, og dermed få innspill til hvordan tjenestene kan forbedres.
I alt 10 492 søkere har studier ved Universitetet i Bergen (UiB) som førstevalg. Juss, psykologi, medisin, medie- og IKT-fag trekker flest søkere.
Norske forskningsinstitusjoner har signert en ny og unik avtale med forlaget Elsevier. Avtalen gir tilnærmet full åpen tilgang til forskningsartikler.
Sentraladministrasjonen som i dag er lokalisert i Nygårdsgaten 5 flytter til Kalfarveien 31 i løpet av våren 2020.
Uken etter påske vil alle studenter og ansatte motta en e-post med lenke til en spørreundersøkelse om sikkerhetstiltak ved UiB. Svarene vil hjelpe universitetet i arbeidet med sikkerhet og beredskap.
Minner om at ansatte ved UiB må registrere ferie i HR-portalen innen 1.mai.
Det pågår no eit arbeid med å gjøre endringar i gang- og kjøremønsteret for anleggskøyretøy i området mellom Sentralblokka på Haukeland og byggetomta til BUS 2 (Barne-og ungdomsjukehuset). Entrepenøren skal lage ein ny, førebels transportvei for lastebilar og ein ny vei for gåande.
Publiseringsstatistikken 2018 for Universitetet i Bergen er nå publisert. Vi ser en tydelig vekst i både publiseringsomfang, nivå 2 andeler og internasjonalt samforfatterskap.
BOTT er nå inne i en fase med standardisering og utvikling av de digitale løsningene innenfor økonomi- og lønnsområdet som skal tas i bruk fra 2021/22
UiB har ambisøse klimamål og satser på bærekraft. Nå presenteres ulike veier til hvordan universitetet kan nå sine mål om å redusere CO2-avtrykket sitt og bli klimanøytrale innen 2030.