Ansattsider

Nyhetsarkiv for Ansattsider

Tredje lørdag i måneden er IT-avdelingens endringslørdag. Lørdag 15. desember må vi igjen gjøre noe vedlikeholdsarbeid som kan påvirke brukerne.
Forskerne bak ReligionsOraklene driver innovativ og kreativ formidling av religion og religiøsitet, og mottar årets formidlingspris ved Det humanistiske fakultet.
Billedsamlingen har åpnet 3 nye utstillinger i det siste – med Sophus Tromholt, Jul og FN-fotograf Jørgen Grinde som tema.
Den ferske boka fortel om utviklinga av byuniversitetet på Nygårdshøyden og presenterer kvar av dei freda bygningane, frå Florida i sør til Dragefjellet i nord. No er boka til sals på profiltorget og på Kortsenteret i Studentsenteret.
De første studieprogramsidene er nå publisert. Se hvordan resultatet er blitt.
Vi minner om at det nå ligger ute skjema for søknad om leie av parkeringsplasser for 2019 i garasjeanlegget i Dokkveien og i Haukelandsbakken. For Dokkeveien er søknadsfristen 6. desember.
Per Eystein Lønning, Stian Knappskog og Anders Molven fikk tildelinger gjennom Forskningsrådets FRIMEDBIO.
16 forskningsprosjekter ved UiB har fått støtte fra Forskningsrådet, via frie midler (FRIPRO).
Arjan Schakel og Selina Våge tildeles BFS Starting Grant for 2018. Dermed kan de sette i gang arbeidet med å bygge opp egne grupper av forskere rundt nye og spennende prosjekter ved Universitetet i Bergen.
- Da vi først lanserte planene ble vi beskyldt for å for å være stormannsgale, forteller tidligere rektor Sigmund Grønmo. Nå mottar Universitetsaulaen Arkitektur og byfornyingsprisen for 2018 fra Bergen kommune.
Den fremtidige bergensredaksjonen skal levere innhold både til en nasjonal plattform og en lokal På Høyden-plattform for ansatte og studenter ved UiB.
Administrasjonen ved UiB pakker snart flyttekassene og gjør seg klar for sin største endring på lenge. Prosjekt Tjenesteutvikling (PT) vil prege de neste årene, men hva er det egentlig og hva har det å si for deg som ansatt? Her er ti kjappe spørsmål og svar.
Skal du sende julegaver til utlandet, er det greit å se på fristene. For julepost i Norge anbefales 16. desember, pakker vil sendingstiden øke med inntil 2 dager fra 11.12.2018.
UiB har åpnet sin første sentralt støttede infrastruktur for Lab-IT. Løsningen vil sikre at usikre og sårbare instrumenter kan kobles til UiB-nettverket, og gir forskere ved UiB mulighet til å overvåke og ha tilgang til instrumenter fra laboratoriene også utenfor fasilitetene.
Kunne du tenke deg å la en student fra ditt tidligere institutt bli med deg på jobb for en dag?
I høst møter norske universiteter de fire største forlagene – Elsevier, Springer, Wiley og Taylor & Francis – ved forhandlingsbordet. I potten ligger nesten 200 millioner kroner og åpen tilgang til offentlig finansiert forskning står på spill. Dersom forhandlingene strander risikerer vi å miste tilgang til å lese forlagenes tidsskrift.
Du finner nå profilmanual, webmanual og profilbutikk på samme side. Powerpointmaler, profilartikler, veiledning for nettsider og informasjon om bruk av grafisk profil er nå samlet på et sted, for å gjøre det enklere og mer tilgjengelig for alle ansatte.
Under en sentral europeisk IT-konferanse i Barcelona ble UiB sin digitale satsing nylig trukket frem som et eksempel.