Ansattsider

Nyhetsarkiv for Ansattsider

Cecilie Svanes brukte såkornmidlene hun fikk fra WUN til å bygge et internasjonalt nettverk som i neste omgang førte til støtte fra EUs Horizon-program.
Trond Mohn stiftelse (TMS) har besluttet å invitere forskningsmiljø ved UiB til å søke om forskningsfinansiering til tverrfaglige prosjekter under «Trustworthy AI». Målet er å støtte ambisiøse forskningsprosjekt som vil bidra til at algoritmer, anbefalingssystem og beslutningsstøtte blir mer pålitelige, etiske og rettferdige.
Universitetet i Bergen har produsert en serie om bærekraftig hav for FN. Denne er nå oversatt til FNs seks offisielle språk og når ut til nær tre milliarder mennesker som har ett av disse språkene som sitt førstespråk.
Viserektor Benedicte Carlsen deltok i tidsrommet 22.-24. mai på sitt første møte i det globale nettverket Worldwide Universities Network (WUN). Hun tok med seg verdifulle erfaringer hjem og tanker om hvordan UiB skal jobbe med våre partnere globalt.
Fagmiljøene i farmasi, informatikk og tverrprofesjonell samarbeidslæring i helse vil bli Senter for fremragende utdanning (SFU). Ordningen skal styrke kvalitetsutvikling i utdanningene på mange felt.
På årets Our Ocean konferanse gikk diskusjonene høyt om havets rolle for verden. UiB-professor Edvard Hviding var en av svært få forskere til stede og var aktiv deltaker i diskusjoner om Stillehavet betydning for klimaendringene. Men hva vil være det beste tiltaket for å redde havet?
Seks fremragende og internasjonalt anerkjente historikere vil dele sin kunnskap og innsikt i forelesningsserien «Europa-Kina-relasjoner: Nasjonale perspektiver på forholdet til Kina i utfordrende tider».
Se programmet og video fra mobliseringsarrangementet for EU-finansiert forskning og innovasjon på Universitetet i Bergen 14. januar 2022.
På verdens havdag – 8. juni 2021 – ble det unike Norwegian-Pacific PhD Scholarship Programme plukket som ett av de 60 første såkalte Ocean Decade Actions i verden og ett av tre i Norge. Dette i anledning FNs havforskningstiår.
Sidsel Kjølleberg er tildelt Medaljen for lang og tro tjeneste, og fikk gode ord etter en lang og innholdsrik karriere ved UiB.
Den fjerde Aarebrotforelesningen går av stabelen 16. januar 2022 og skal holdes av filosofen Lars Fredrik Händler Svendsen. Tema for forelesningen er frihet.
Lørdag 13. november 2021 ble det inngått en intensjonsavtale for å styrke samarbeidet om utdanning og forskning mellom Universitetet i Bergen og mangeårig partner University of the West Indies.
På den tredje Ocean Sustainability Bergen Conference møttes nok en gang forskere, studenter, næringsliv, embetsverk og politikere. I år diskuterte de alt fra beskyttelse av den blå skogen i havet til gruvevirksomhet på havbunnen. Diskusjonene kretset rundt hvordan vi kan oppnå en bærekraftig balanse mellom vern og utvikling av havet.
Søndag 10. oktober er det er 160 år siden Fridtjof Nansen ble født, og Universitetsbiblioteket har i den anledning satt sammen en stor utstilling.
Fra og med 14.08 til og med 22.08 vil parkeringsplasser ved Parkveien 9 og Nygård skole, på høyre side av skoleplassen, være stengt for bruk.
Bergen kommune vedtok 5. august en midlertidig lokal forskrift, etter stigende smittetall i Bergen. Se hva dette betyr for semesterstarten ved UiB.
FNs årlige høynivåmøte om bærekraftig utvikling finner sted hvert år i juli. I år går Universitetet i Bergen sammen med FN om å diskutere fremtidens utdanning i marine fag for å øke kunnskapen om havet.
UiB skal være et trygt sted å være for ansatte, studenter og besøkende. Et nytt system for å si fra, forbedrede internrutiner for håndtering av innmeldte saker vil være klart til studiestart.