Hjem
Institutt for geografi
Utveksling

En hilsen fra Colombia

Ronya Reitan Solberg er på utveksling til Universidad de Antióquia i byen Medellín i Colombia. Her kommer en hilsen med hennes første inntrykk av byen og universitetet.

Neste
På campus
Geografistudent Ronya Reitan Solberg er på plass ved Universidad de Andtioquia i Colombia.
Foto/ill.:
Ronya Reitan Solberg
1/2
På campus
Universitetet er et komplekst paradis.
Foto/ill.:
Ronya Reitan Solberg
2/2
Tilbake

Hovedinnhold

Hei alle geovenner!

Her kommer en hilsen fra Universidad de Antióquia i Medellín, byen med evig vår og deilig snittemperatur på 22 grader og som mange sikkert har hørt om gjennom Netflix-serien Narcos (men som har endra seg veldig de siste 25 åra!). Her tar jeg fag på spansk ved fakultetet for politisk vitenskap og rett, ettersom geografi ikke har en egen akademisk enhet.

Medellín er en stor og grønn og veldig spennende by for både geo-girls og andre, og ligger i en dal omgitt av frodig fjellheim og kulturlandskap som byr på masse kule utflukter. Flere bydeler har gått gjennom store endringer de siste tiåra, og har blant annet en høyt respektert metrokultur midt i en by med mye og til tider kaotisk biltrafikk, og nye høyblokker popper stadig opp. Noe av det mest geofaglig imponerende hittil er bydelen som uregulert oppsto på et gigantisk søppeldepot, men som i dag er transformert til en fargerik bydel med hager med planter som trekker til seg miljøgifter fra bakken. Eller barrioen som fikk utendørs rulletrapper for å få bedre tilgjengelighet og forbindelse til resten av byen som tiltak mot kriminalitet. I dag er Medellín en av Latin-Amerikas raskest voksende og mest innovative og populære byer.

Likevel er campus-bobla noe av det aller beste med oppholdet så langt. Da jeg ankom var det fortsatt ferie, men universitetet var fullt av studenter. Som forklaring fikk jeg at:

Dette er ikke bare et sted hvor vi studerer. Her tilbringer vi tid med venner, spiser, driver med idrett og kunst, diskuterer, drømmer. Dette er hjemmet vårt.

Fortsatt lykke til med semesteret, vi ses om ikke så lenge!

Og husk å søke om utveksling ;-)

Alt godt
Ronya