Hjem
Institutt for geografi
Praksis

Praksis i planavdelingen Osterøy kommune

Axel Bache-Wiik og Oddbjørn Johansen Rovde er dette semesteret i praksis hos planavdelingen i Osterøy kommune. Her rapporterer de fra oppholdet halvveis i semesteret.

Oddbjørn og Axel på kontoret
Axel Bache-Wiik og Oddbjørn Johansen Rovde er i prakisis hos planavdelingen i Osterøy kommune.
Foto/ill.:
Oddbjørn Johansen Rovde

Hovedinnhold

Hei fra eksotiske Osterøy kommune! 

Her er vi - Axel og Oddbjørn - i praksis hos planavdelingen og får en smak av det forjettede arbeidslivet. Dagene er varierte og vi har fått en forholdsvis myk og bred innføring i oppgavene som planavdelingen har. Det tok omtrent 20 minutter fra vi ankom første dag til vi ble behandlet som voksne, og siden da har oppgavene vært mange og varierte og tidvis utfordrende. Vi har blant annet fått en omfattende innføring i planarbeid med arbeidsoppgavene og møtevirksomheten det innebærer, jobbet med GIS og bedrevet innhenting av data. Vi fikk også servert kake i anledning en 60-årsdag, det var svære greier.

Vi er i skrivende stund halvveis i praksisoppholdet og kan begge si at vi har lært mye som ikke står i pensumlitteraturen. Osterøy kommune og planavdelingen under plansjef Pelle Engesæter er et godt og dynamisk sted å være student i praksis. Om du, kjære leser, ønsker å søke GEO260 og kanskje plass hos Osterøy kommune når din tur kommer, så anbefaler vi begge dette på det varmeste.

Axel Bache-Wiik og Oddbjørn Johansen Rovde
Studenter på GEO260 høsten 2021