Hjem
Institutt for geografi
Utveksling

Utveksling til University of Reading

- Jeg anbefaler University of Reading på det varmeste! Det er et stort universitet med sporter og klubber for alle, og en utrolig fin campus. Studiene har gått veldig bra, undervisningen var gjennomgående god og enkel å følge.

Ved engelsk telefonkiosk
Foto/ill.:
Heidi Vano Øyarhamn

Hovedinnhold

Utvekslingsoppholdet mitt i Reading var veldig bra. Jeg fikk mange nye venner fra ulike kulturer, fikk prøvd nye sporter som field hockey og bueskyting. Og jeg fikk reist veldig mye, ettersom Reading er såpass sentralt.

Universitetsområdet og byen

Reading er et sted med få attraksjoner og lite turister. Men campus er utrolig stor og grønn. Og beliggenheten til Reading er veldig heldig, da togstasjonen fungerer som et knutepunkt, og nesten alle tog går innom Reading. Det gjør det utrolig lett å komme seg til steder, for eksempel til Brighton, Cardiff i Wales, og London er bare en 20 minutters togtur unna.

Undervisningsformer

Undervisningsformene på geografi ved Uni of Reading var veldig lik de vi har på UiB. Det var forelesninger i saler, hvor foreleseren gikk gjennom en powerpoint, som ble tilgjengelig på BlackBoard (UoR sin versjon av MiSide). Jeg tok også fransk level 1 og English for Erasmus, hvor undervisningen var mer personlig og interaktiv, minnet mer om videregående skole.

Fagvalg

I begynnelsen av semesteret må man velge moduler på Risisweb. Man kan lett søke opp modulene, og alle modulene har tydelig informasjon om foreleser, undervisningsmetoder og vektlegging av tester/presentasjoner.

I høstsemesteret tok jeg fagene "Dryland environments", "Earth Monitoring from Space", og i vårsemesteret tok jeg "Preparation for Floods" og "Glacial and periglacial geomorphology". Dette var fag på 2.- og 3.- klassenivå, som ikke krevde forkunnskaper i faget. I tillegg tok jeg Fransk level 1 og English for Erasmus, gjennom hele året.

Undervisningen ble holdt på engelsk, som var helt uproblematisk, da den tekniske terminologien ikke er helt ukjent, og minnet om den norske.

Studentboliger på campus

Man kan velge om man vil benytte seg av studentboligene til universitetet eller ikke. Hvis man gjør det, så kan man velge mellom "catered" eller "self-catered". På catered så får man 61 pund automatisk overført til campus-kortet hver uke, som kan brukes på utvalgte spisesteder på campus. Dette er veldig lettvint, man sparer seg selv for å dra på butikken å handle, og å lage mat og så vaske opp. Derimot kan man velge å være "self-catered", og dermed vite at du alltid kan spise noe du har lyst på, og vet hva all maten inneholder. Av boliger kan man velge steder som ligger innpå campus, eller på grensen til campus.

Uansett er det ikke langt å gå til steder. Man kan velge rimeligere, eldre alternativ med mindre men mer tradisjonelle rom, eller litt dyrere og moderne rom. Universitetet gir deg en god oversikt før semesteret starter.

Sosialt miljø

University of Reading har et utrolig godt sosialt miljø. Briter er generelt veldig hyggelige, samtidig er det mange andre utvekslingsstudenter her.

Universitetet har også mange klubber og foreninger man kan melde seg inn i. Alt fra dans og kakelaging til leirdueskyting, hockey og polo.