Griegakademiet – Institutt for musikk
Søknadsinformasjon

Bachelorprogram i utøvende musikk eller komposisjon

Søknadsfristen er 15.desember. Du kan søke fra 8. november.

Nærbilde av hånd og instrument
Foto/ill.:
Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no

Er du utøver innen klassisk musikk, tradisjonsmusikk eller jazz? Komponerer du? Har du et ønske om å studere musikk på høyt nivå i et kreativt og internasjonalt miljø?

Griegakademiet tilbyr en av landets beste musikkutdanninger. I et intimt og kreativt miljø hvor blant andre operasanger Lise Davidsen , pianisten Ellen Ugelvik og komponisten Ruben Sverre Gjertsen har studert, kan du utvikle dine ferdigheter, kunstneriske potensiale og fordype deg på ditt hovedinstrument.Gjennom det fireårige bachelorprogrammet i utøvende musikk eller komposisjon legger du grunnlaget for en karriere som utøvende og skapende musiker, og et grunnlag for videre studier innen høyere utøvende musikk eller komposisjon. Utdanningen legger til rette for undersøkende og eksperimentelle tilnærminger, og studentenes egen praksis og den individuelle veiledningen er kjernen i utdanningsløpet.

Griegakademiet - Institutt for musikk tilbyr faglig kompetanse og fasiliteter som gjør det mulig å utforske et bredt spekter av kunstneriske praksiser, metoder og uttrykk. Kritisk tenkning og selvstendig tilnærming vektlegges. Som student på programmet får du undervisning individuelt og i grupper i hoveddisiplinen din. Du deltar i skapende aktivitet der du får mulighet til å utvikle og tilpasse din personlig stil i et allsidig kunstnerisk miljø. Studiet inneholder også emner som plasserer musikk i konteksten tid, kultur og samfunn, og du får innføring i relevant musikkteori og utøvende støttedisipliner.

Bachelorprogrammet i utøvende musikk eller komposisjon er delt i fire studieretninger:

• utøvende klassisk
  • utøvende jazz
  • utøvende tradisjonsmusikk
  • komposisjon

Timeplan opptaksprøver klassisk

Her finner du timeplanen for opptaksprøvene til studieretning klassisk.
Eksakt tidspunkt for ditt prøvespill vil bli annonsert på Griegakademiet den aktuelle dagen.

• Fiolin

• Euphonium
  • Gitar

Timeplan opptaksprøver jazz

Her finner du timeplanen for opptaksprøvene til studieretning jazz.

• Vokal

• Trommer/Slagverk

• Gitar

Torsdag 5. mars

• Blås

Fredag 6. mars

• Piano
  • Bass

Timeplan opptaksprøver tradisjonsmusikk

For oppptak til studieretning tradisjonsmusikk vil opptaksprøvene finne sted på Ole Bull Akademiet på Voss, uke 10 2020.
Mer informasjon om opptaksprøvene vil bli tilsendt søkerne direkte.

Timeplan opptaksprøver komposisjon

Her finner du timeplanen for opptaksprøvene til studieretning komposisjon.
Eksakt tidspunkt for dine opptaksprøver dag 2 vil bli annonsert på Griegakademiet den aktuelle dagen.

Det vil fremgå av innkallingen din om du tilhører gruppe 1 eller gruppe 2.
Gruppeinndelingen er av rent praktiske årsaker med tanke på gjennomføringen av opptaksprøvene.

• Gruppe 1, satsprøver

• Gruppe 1, innstudering og intervju