Hjem
Fakultet for kunst, musikk og design
Korona-virus

Saker på dekanfullmakt 2020

Her finner man de sakene som har gått til dekanfullmakt våren 2020 pga korona-situasjonen. KMD har i disse sakene drøftet hvordan undervisning best kan gjennomføres i henhold til læringsutbyttebeskrivelser, og hvordan vi kan få til en unntaksordning for avsluttende vurderinger.

Hovedinnhold

Med hjemmel i smittevernloven fattet Helsedirektoratet 12. mars vedtak om å stenge landets universitet og høyskoler. Med hjemmel i smittevernloven fattet Helsedirektoratet 12. mars vedtak om å stenge landets universitet og høyskoler. UiB ble pålagt bl.a. å legge til rette for at studentene skulle kunne gjennomføre sine eksamener til tross for sterke restriksjoner som er lagt på universitetenes virksomhet, deriblant avstengt campus og arbeidsplasser.

I den forbindelse er det vedtatt en midlertidig forskrift med et overordnet formålet om å sikre at studenter ved UiB får gjennomført sin utdanning og får sine grader og vitnemål uten forsinkelse på grunn av forhold knyttet til koronavirus. Forskriften gjør det mulig å foreta nødvendige endringer i emnebeskrivelser (obl.krav) og vurdering, for at eksamen skal kunne gjennomføres under gjeldende rammevilkår.

Anbefalingene kommer fra de ulike programstyrene via instituttledere til fakultetsstyre / dekanfullmakt, og er her organisert instituttvis: