Koronavirus – informasjon for studenter og ansatte

Nyhetsarkiv for Koronavirus – informasjon for studenter og ansatte

Regjeringen avvikler de aller fleste koronatiltakene fra lørdag 25. september. Mer informasjon om hva endringene vil bety for deg finner du her.
Lørdag 25. september vil det norske samfunnet gjenåpnes. Rektor Margareth Hagen gleder seg på vegne av UiBs studenter og ansatte.
Her får du svar på de vanligste spørsmålene om studiestart og høstsemesteret på UiB.
Systemet for bestilling av lesesalsplasser ble tatt i bruk i mai og har ført til en del kritikk fra studentene ved UiB. Nå skal ordningen justeres på bakgrunn av kritikken.
Det er påvist en indisk virusvariant i en koronaprøve fra en UiB-ansatt. Nærkontakter ble varslet og satt i karantene før helgen. I dag kom beskjeden fra Bergen kommunen om at det dreier seg om en indisk mutasjon.
I januar fikk rundt 15.000 norske studenter ved UiB invitasjon til å delta i undersøkelsen. Nå fortsetter undersøkelsen og utvides i kjølvannet av koronapandemien. I tillegg til allerede deltakende studenter i undersøkelsen, blir også høstens nye studenter invitert til å delta.
Er du usikker på hvordan du skal gjennomføre undervisning og eksamen digitalt? UiBs læringslab gir individuell veiledning og hjelp til å komme i gang. Ta kontakt på: vilblidigital@uib.no
I Wuhan song innesperra menneske patriotiske songar fra vindauga, frå balkongane i Barcelona og Milano har folk sunge for kvarandre. I Noreg har folk flokka til Facebook-konsertar og deler videoar av kor som syng saman over nett. Kvifor blir nettopp musikk så sentralt i krisetider?
Det tverrfaglige forskningsprogrammet GRIP har etablert en serie om global ulikhet som en følge av den pågående koronaviruspandemien.
IT-direktør Tore Burheim sier at studenter og ansatte ved Universitetet i Bergen skal være trygge på at vi ved UiB har full oppmerksomhet på sikkerheten i programvaren vi bruker.
Vernehanskar, vernebriller, kirurgiske masker og laboratoriefrakkar blir i desse dagar samla inn i store mengder på UiB. Smittevernutstyret blir gitt bort til Helse Bergen som tek det i bruk på sjukehus, i ambulansane og på legevakta.
Universitetet i Bergen er opptatt av å ivareta studentene på best mulig måte gjennom koronakrisen.
For undervisere og studenter ved Universitetet i Bergen er auditorium byttet ut med pc og hjemmekontor. Den digitale hverdagen er godt i gang ved UiB.
Studentene ved Universitetet i Bergen har brått fått en ny studiehverdag. Prorektor og studentleder oppfordrer alle om å ta vare på hverandre, og gjerne ta en ekstra telefon til folk som sitter i karantene.
Universitetet i Bergen stenges for ansatte og studenter.