Koronavirus – informasjon for studenter og ansatte

Nyhetsarkiv for Koronavirus – informasjon for studenter og ansatte

Fra og med 18. mai vil Universitetsbibliotekets studentarbeidsplasser være åpne.
Regjeringen kom torsdag 7. mai med nye føringer for videre og gradvis gjenåpning av universitetets bygg.
Fra 4. mai kan ansatte som opplever hjemmekontor som krevende få tilgang til arbeidsplassen sin på campus. Forutsetningen er at fakultet eller avdelinger gir sin godkjenning, og at smittevernhensyn kan ivaretas.
Mandag 27. april åpnes det for tilgang til laboratorier og annen forskningsinfrastruktur for dem som er avhengig av tilgang for å sluttføre sitt arbeid i løpet av 2020.
Er du usikker på hvordan du skal gjennomføre undervisning og eksamen digitalt? UiBs læringslab gir individuell veiledning og hjelp til å komme i gang. Ta kontakt på: vilblidigital@uib.no
Har du fått tilgang til UiBs bygg? Da må du ta dette e-kurset i smittevern.
Har du tilgang til UiBs bygg og får påvist Covid-19? Da må du gi beskjed til UiB. Her finner du skjemaet.
Fra og med 27. april kan enkelte studenter og tilsatte med særskilt behov for tilgang til forskningsinfrastruktur få tilgang til UiB. Forutsetningen er at smittevern kan ivaretas i samsvar med anbefalinger fra helsemyndighetene.
I Wuhan song innesperra menneske patriotiske songar fra vindauga, frå balkongane i Barcelona og Milano har folk sunge for kvarandre. I Noreg har folk flokka til Facebook-konsertar og deler videoar av kor som syng saman over nett. Kvifor blir nettopp musikk så sentralt i krisetider?
Universitetet i Bergen oppretter krisefond for å hjelpe internasjonale studenter økonomisk. Ordningen gjelder studenter som faller utenfor Lånekassen og andre støtteordninger.
Regjeringen ber alle som kan fortsette å arbeide fra hjemmekontor, men åpner opp for at noen studenter og tilsatte som trenger nødvendig infrastruktur kan få komme tilbake til universitetet under forutsetning av at smittevernfaglige hensyn blir ivaretatt.
Det tverrfaglige forskningsprogrammet GRIP har etablert en serie om global ulikhet som en følge av den pågående koronaviruspandemien.
IT-direktør Tore Burheim sier at studenter og ansatte ved Universitetet i Bergen skal være trygge på at vi ved UiB har full oppmerksomhet på sikkerheten i programvaren vi bruker.
Se rektor Dag Rune Olsen sin påskehilsen til studenter og ansatte ved UiB.
Her får du oversikt over UiBs tilbud og tjenester for ansatte i påsken.
UiB og samarbeidspartnere inviterer alle studenter til å bidra til et forskningsprosjekt som skal kartlegge hvordan koronasituasjonen påvirker mental helse.
Når åpner lesesalene? Blir det bokstavkarakterer på vårens eksamen? Kan vi bruke bibliotekene? Blir det permitteringer? Les svarene fra ledelsen.
Vernehanskar, vernebriller, kirurgiske masker og laboratoriefrakkar blir i desse dagar samla inn i store mengder på UiB. Smittevernutstyret blir gitt bort til Helse Bergen som tek det i bruk på sjukehus, i ambulansane og på legevakta.