Hjem

Matematisk institutt

Studer matematikk

Høy kompetanse innen matematiske fag er viktigere enn noensinne for å lykkes på arbeidsmarkedet. Vi tilbyr utdanning i matematiske fag på bachelor-, master- og doktorgradsnivå, i tillegg til lærerutdanning innenfor matematikk. Vi forsker bredt - fra grunnleggende teori til anvendt modellering og beregninger.

  

Studietilbud ved Matematisk institutt

 

Kontakt studieveileder for mer informasjon om studieprogrammene våre. Studenter med utdanning fra Matematisk institutt er ettertraktet i arbeidslivet.

Følg oss på FB: @matematiskinstituttuib og våre studenter: @matematiskfagutvalg

#RealfagUiB

Studer kjemi, fysikk eller matematikk

Vil du studere kjemi, fysikk eller matematikk på Universitetet i Bergen, Norges beste realfagsuniversitet? Her er alt du trenger å vite!

#RealfagUiB
Matte er en av studiene på realfag UiB

Marthe studerer matematikk

Marthe Ulmo Rønneseth studerer matematikk på Universitetet i Bergen. Les mer om hvordan det er å studere realfag hos oss!

Ernst Selmer (1920-2006)
Ernst Selmer foreleser 1957

Ny bok: Professor i hemmelig tjeneste

Offisielt var Ernst Sejersted Selmer (1920-2006) professor i matematikk ved Universitetet i Bergen. Det kollegene ikke ante, var at han i flere tiår også var helt sentral i oppbyggingen av en moderne kryptotjeneste i Forsvaret og av en norsk kryptoindustri med solid gjennomslag i NATO.

Matematikk
Sven I. Bokn, student ved matematikk

Studiet med to strekar under svaret

I matematikken lærer du deg å lære.

Utdanning
Vilde Strand

Samfunnet trenger flere matematikere i møte med morgendagens utfordringer

En mastergrad i matematikk gir deg en solid verktøykasse innen problemløsning, tallforståelse, analyse og programmering. Utdanningen byr på spennende utfordringer og gir mange varierte jobbmuligheter etter fullført grad. Matematisk kompetanse er svært etterspurt blant arbeidsgivere, og denne...

Nyhetsbrev fra Matematisk institutt

Vårt nyhetsbrev MAT-Nytt utkommer jevnlig. Her finnes nyheter, seminarer, ledige stillinger, arrangementer og annen interessant informasjon om hva som skjer på instituttet og i forskningsverdenen generelt.

For å lese den nyeste utgaven av MAT-Nytt eller bla gjennom arkivet: klikk her

Ønsker du å abonnere på nyhetsbrevet? Send en mail til oss

ENT3R

ENT3R UiB - Realfagstrening for videregående elever

På ENT3R får elever realfagstrening i matematikk, fysikk og kjemi fra engasjerte realfagsstudenter. ENT3R er ikke en eksklusiv klubb for genier i matematikk. Alle er velkommen, uansett faglig nivå. Mentorene kan hjelpe til med lekser, motivasjonen, inspirasjon, gi faglige utfordringer og informere om studievalg. ENT3R UiB er realfagstrening for elever i videregående skole.

Hva er ENT3R realfagstrening?

Gjennom ENT3R får eleven møte studenter som kan lære bort realfag på en annerledes måte enn vanlig undervisning. ENT3R-timene starter ofte med litt inspirasjon - oppgaver, konkurranser eller forsøk, og etterpå får elevene hjelp til lekser, eller nye oppgaver å bryne seg på. ENT3R-studentene forteller om sin studiehverdag slik at elevene blir kjent med studiested og studietilbud. Meld deg på ENT3R UiB her!

Ekte data-prosjektet

  • Ekte data er oppgaver med tall fra naturen. Vi henter målinger og datasett fra vann, land og luft, og lager oppgaver tilpasset matematikk- og naturfagundervisning på ulike trinn.