Hjem

Matematisk institutt

Hovedinnhold

Studer matematikk

Høy kompetanse innen matematiske fag er viktigere enn noensinne for å lykkes på arbeidsmarkedet. Vi tilbyr utdanning i matematiske fag på bachelor-, master- og doktorgradsnivå, i tillegg til lærerutdanning innenfor matematikk. Vi forsker bredt - fra grunnleggende teori til anvendt modellering og beregninger.

  

Studietilbud ved Matematisk institutt

 

Kontakt studieveileder for mer informasjon om studieprogrammene våre. Ønsker du en veiledningstime, så kan du se når studieveileder er ledig og bestille en veiledningstime  her.

Studenter med utdanning fra Matematisk institutt er ettertraktet i arbeidslivet.

Følg oss på FB: @matematiskinstituttuib og våre studenter: @matematiskfagutvalg

News
Yan Li by the shore in Bergen, known as "the capital of the fjords".

Forsker for å forutsi «monsterbølgene»

Yan Li, førsteamanuensis ved Matematisk institutt og Bjerknessenteret, utvikler teoretiske modeller for å forutsi forekomsten av monsterbølger, også kjent som «rogue waves» eller «freak waves». Bølger som er svært farlige for skip og marine virksomheter.

JUBILEUM
Instiuttleder Antonella Zanna Munthe-Kaas deler ut kake under 75-års jubileet til institutt for matematikk

Matematisk institutt fyller 75 år

Matematisk institutt feiret sitt 75-års jubileum med blant annet pølser, kake, taler og debatt om hvor matematikken går fremover.

Nyhet
Iain George Johnston i Bergen botaniske hage, UiB.

Redder verden med tilfeldighet

Professor Iain George Johnston sin forskningsgruppe ved Matematisk institutt kombinerer matematiske, statistiske og eksperimentelle tilnærminger til å beregne tilfeldigheter – for å styrke forståelsen om den biologiske verden og bedre menneskers liv.

Nyhet
Gruppebilde med deltakere og foredragsholdere på møte for matematikk-studerende jenter i Norge, som for første gang ble arrangert 16. februar ved Universitetet i Bergen.

Første nasjonale møte for matematikk-studerende jenter

Fredag 16. februar ble det for første gang arrangert møte for matematikk-studerende jenter i Norge. Til Læringsarenaen i Nygårdsgaten 5 kom ledende kvinner innen mattefeltet og holdt presentasjoner om historikk, likestilling, matteproblemer og muligheter i arbeidslivet.

Nyhetsbrev fra Matematisk institutt

Vårt nyhetsbrev MAT-Nytt utkommer jevnlig. Her finnes nyheter, seminarer, ledige stillinger, arrangementer og annen interessant informasjon om hva som skjer på instituttet og i forskningsverdenen generelt.

For å lese den nyeste utgaven av MAT-Nytt eller bla gjennom arkivet: klikk her

Ønsker du å abonnere på nyhetsbrevet? Send en mail til oss

ENT3R

ENT3R UiB - Realfagstrening for videregående elever

På ENT3R får elever realfagstrening i matematikk, fysikk og kjemi fra engasjerte realfagsstudenter. ENT3R er ikke en eksklusiv klubb for genier i matematikk. Alle er velkommen, uansett faglig nivå. Mentorene kan hjelpe til med lekser, motivasjonen, inspirasjon, gi faglige utfordringer og informere om studievalg. ENT3R UiB er realfagstrening for elever i videregående skole.

Hva er ENT3R realfagstrening?

Gjennom ENT3R får eleven møte studenter som kan lære bort realfag på en annerledes måte enn vanlig undervisning. ENT3R-timene starter ofte med litt inspirasjon - oppgaver, konkurranser eller forsøk, og etterpå får elevene hjelp til lekser, eller nye oppgaver å bryne seg på. ENT3R-studentene forteller om sin studiehverdag slik at elevene blir kjent med studiested og studietilbud. Meld deg på ENT3R UiB her!

Ekte data-prosjektet

  • Ekte data er oppgaver med tall fra naturen. Vi henter målinger og datasett fra vann, land og luft, og lager oppgaver tilpasset matematikk- og naturfagundervisning på ulike trinn.