Hjem
Middelalderklyngen
Foredrag

Små historier. Et arkeologisk perspektiv på kvinner i middelalder-Bergen

Velkomen til foredrag i Dyvekes vinkjeller med Sigrid Samset Mygland, førstekonservator i middelalderarkeologi ved Bymuseet i Bergen.

En kam fra middelalderens Bergen
Hundretusenvis av gjenstander ble gravd frem etter brannen på Bryggen i 1955. De forteller mange historier om menneskene som befolket byen i middelalderen.
Foto/ill.:
Bymuseet i Bergen

Hovedinnhold

Sigrid Samset Mygland, førstekonservator i middelalderarkeologi ved Bymuseet i Bergen, holder foredraget «Små historier. Et arkeologisk perspektiv på kvinner i middelalder-Bergen».

Den «store» historien og de «store» spørsmålene – knyttet til for eksempel byoppkomst, handelsnettverk, statsdannelse, og konge- og kirkemakt – sto lenge i fokus innen middelalderarkeologisk forsking. De siste tiårene har imidlertid oppmerksomheten i stadig større grad blitt rettet mot det som kanskje kan sies å reflekteres best i det arkeologiske materialet: menneskene som befolket byene, hverdagslivet, og de «små» historiene. I foredraget rettes søkelyset mot noen av middelalderbyen Bergens mer usynlige aktører – kvinnene – basert på et arkeologisk kildemateriale og over en periode over mer enn 300 år.

Alle er velkommen, og foredraget er gratis.