Hjem
Middelalderklyngen
Arrangement

Bergen Anno 1320 – livet i middelalderen

Lurer du på hvordan det så ut i Bergen for 700 år siden? Besøk stasjonen til Middelalderklyngen under Forskningsdagene på Torgallmenningen 23. september.

Rådstuen i Bergen i middelalderen
Gjennom prosjektet «Bergen Anno 1320» blir historien levendegjort, og via PC eller mobil kan du oppleve byen slik den kan ha sett ut i middelalderen. De vakre bygningene er gjenskapt digitalt, og noen steder kan du ta turen inn og bevege deg fra rom til rom.
Foto/ill.:
Arkikon

Hovedinnhold

Lurer du på hvordan det så ut i Bergen for 700 år siden? Hvordan var det å leve i en tid uten strøm, biler, telefon eller internett? Bergen var i middelalderen en av de største og mektigste byene i Norden. De fleste av middelalderens bygninger er borte i dag – eller de står i ruiner. Nå har forskere vært med på å gjenskape noen av bygningene digitalt.

Hvordan ville ditt liv vært om du levde i Bergen på begynnelsen av 1300-tallet? Bli med tilbake til middelalderens Bergen, og se for deg livet der!

På stasjonen kan du også lære å risse i runer, som er det skriftsystemet man brukte i middelalderen. Dessuten kan du lage figurer i kleberstein. 

Ved Middelalderklyngen, med deltakere fra Universitetet i Bergen.
 

FORSKNINGSTORGET 23. SEPTEMBER: Forskningsdagene i Bergen inviterer til Forskningsfest på Torgallmenningen. Her får du oppleve, prøve, eksperimentere, se og høre på alt det spennende som skjer i forsknings- og utdanningsmiljøet i byen. 
Les mer om årets forskningsstasjoner