Arrangement
Middelalderens kjøkken – en dag med smaker, kunnskap og opplevelser!
Hvordan smakte maten i middelalderen, og hva kan vi lære av kjøkkenet fra denne perioden? Opplev en dag med smaker, kunnskap og opplevelser fra middelalderens kjøkken på Bryggens Museum!
En bankett fra middelalderen
Foto/ill.:
Les Très Riches Heures du duc de Berry Janvier. Wikimedia Commons
Hovedinnhold
Det arkeologiske studenttidsskriftet RISS ved UiB har i 20 år utforsket aktuelle arkeologiske tema i en populærvitenskapelig form. Denne dagen inviteres du til lanseringen av et nytt nummer - RISS nr. 8 - med artikler om noe alle har et forhold til – nemlig mat og drikke.
- Hele dagen - kl. 12:00-16:00: Smak på fortiden
Her blir det smaksprøver inspirert av historiske retter, og mulighet til å kjøpe middelalderinspirert mat i museets kafé. Det blir også demonstrasjoner av håndverkstradisjoner ved håndverkslaget, og du får møte redaksjonen bak RISS og ta en prat om mat og drikke i arkeologisk forskning. Sted: Uteområde og kafé på Bryggens Museum
- Kl. 13:30-14:00: Kampshow med Kongshirden 1260
Opplev hvordan krigerne fra middelalderen trente og kjempet. Sted: Uteområde ved Bryggens Museum
- Kl. 15:00-15:20: Et crashkurs i å lage middelaldermat med Are Stoll (RISS)
Sted: Uteområde ved Bryggens Museum
- Kl. 15:30-16:00: Hva vet vi om middelalderens kjøkken?
Uformell samtale med:- Jens Eike Schnall, førsteamanuensis i norrøn filologi, UiB
- Mathias Blobel, PhD-stipendiat i arkeologi, UiB
- Ingrid Nærland, masterstudent i arkeologi, UiB
- Meinrad Pohl, førsteamanuensis i historie, HVL
Sted: Kafeen på Bryggens Museum
Inngang: Uteområdet er gratis, ellers ordinær billett til museet. Gratis for studenter ved UiB.
