Hjem
Griegakademiet – Institutt for musikk
Masterprogram i utøvende musikk eller komposisjon

Studieretning utøvende

Her finner du informasjon om opptakskrav og opptaksprøver til masterprogrammet i utøvende musikk eller komposisjon, studieretning utøvende.

pianotangenter
Foto/ill.:
Colourbox

Hovedinnhold

Griegakademiets utøvende utdanning er fundert på den europeiske konservatorietradisjonen. Det betyr at lærere som selv er utøvende på høyt nivå er i tett og jevnlig kontakt med studentene. Studiet av hovedinstrument klassisk omfatter blant annet utvikling av teknikk og personlig uttrykk, interpretasjon, repertoarkunnskap, ensembleaktiviteter, fellesprosjekt og instrumentkunnskap/stemmefysiologi. Kjernen i de utøvende studiene er den individuelle undervisningen med hoveddisiplinlærer og – for de som det er aktuelt for – akkompagnatør. I tillegg kommer undervisning i små grupper og naturligvis utøving i små og store ensembler.

Utdanningen legger opp til stor grad av selvstudium parallelt med den individuelle undervisningen, og det forventes at man kan arbeide målrettet og selvstendig, både alene og sammen med andre. Studiet gjør deg i stand til å oppdatere egen kunnskap, reflektere rundt egen praksis og faglige problemstillinger, og å ta ansvar for egen faglig utvikling.

Søk til Masterprogrammet i utøvende musikk eller komposisjon her: Søknadsweb

Opptakskrav

Masterprogrammet i utøvende musikk eller komposisjon bygger på en fullført bachelorgrad i utøvende musikk eller komposisjon eller annen tilsvarende utdannelse på minimum 180 studiepoeng.
Søkerne blir vurdert basert på utøvende opptaksprøve, motivasjonsbrev og intervju.

For at søknaden din skal være komplett må den inneholde:

  1. Dokumentasjon på fullført bachelorgrad
  2. CV som viser tidligere utdannelse og faglig virksomhet
  3. Motivasjonsbrev
  4. Dokumentasjon på tidligere innstudert solo- og kammermusikk-/samspillrepertoar, minimum 180 minutter.
    Du opplyser om tidligere gjennomgått repertoar i følgeskjemaet.

Kun komplette søknader blir behandlet.

Dersom du fullfører din bachelorgrad våren 2020 må du også laste opp:

  • karakterutskrift(er) som viser din fullførte utdannelse så langt.
  • en oversikt som viser emner du er meldt til med tilhørende forventede eksamensdatoer.

Repertoarkrav

Til de utøvende opptaksprøvene til masterprogrammet i utøvende musikk eller komposisjon ved Griegakademiet er det ikke noe obligatorisk repertoar. Ditt selvvalgte opptaksrepertoaret skal bestå av 45 minutter repertoar. Du opplyser om ditt repertoar i følgeskjemaet.
Under opptaksprøven vil juryen bestemme hva du skal fremføre fra ditt selvvalgte repertoar.

 

Opptaksprøver

Utøvende studier har musikkfaglig opptaksprøve. Prøvene foregår i uke 10, 2.-6. mars 2020. Du vil motta en innkalling til opptaksprøvene med informasjon om dag og tid for ditt prøvespill og intervju.

Under opptaksprøvene vil du bli bedt om å fremføre deler av ditt selvvalgte repertoar. Det vil ikke bli mulighet til å fremføre hele repertoaret.
Normalt vil juryen gi deg mulighet til å velge et stykke fra ditt innmeldte repertoar, mens juryen velger et stykke nr 2. Juryen kan avvike fra dette.

Tilstede på opptaksprøvene vil det være en jury bestående av faglærere innenfor instrumentgruppen og en studentrepresentant. 

Opptak til programmet skjer etter en faglig vurdering av opptaksprøven. Det forventes et høyt faglig og musikalsk nivå av søkerne.

Griegakademiet stiller ikke akkompagnatør til disposisjon for søkere til Masterprogrammet i utøvende musikk eller komposisjon innen klassisk sjanger.
For søkere til jazz vil et kompeband være tilgjengelig. Det vil ikke være mulig å øve med kompebandet i forkant av prøvespillet.

Det opplyses via oppslag på instituttet hvilke søkere som er godkjent for opptak. NB: Godkjent opptaksprøve er ikke et tilbud om studieplass.

Tilbud om studieplass blir annonsert i Søknadsweb i begynnelsen av uke 11. Du må svare på tilbudet om studieplass i Søknadsweb senest 1. april 2020.

 

Søknadsprosedyre utøvende jazz/klassisk

1) Registrer søknad i Søknadsweb - frist 15. desember

2) Last opp nødvendig dokumentasjon samt repertoarliste sammen med søknaden din på Søknadsweb - frist 15. desember.

  • All nødvendig dokumentasjon scannes og lastes opp i søknaden i PDF-format.
  • Dersom du fullfører din bachelorgrad våren 2020 må du også laste opp:
    • karakterutskrift(er) som viser din fullførte utdannelse så langt.
    • en oversikt som viser emner du er meldt til med tilhørende forventede eksamensdatoer.
  • Når du har fullført din bachelorgrad er fristen for å ettersende dokumentasjon 1. juli.

3Fyll ut følgeskjemaet - frist 15. desember

  • Følg lenken du mottok i kvitteringseposten fra søknadsweb for å fylle ut følgeskjemaet.