Hjem
Senter for krisepsykologi
Erfaringsbasert masterprogram på deltid

Master i krisepsykologi

UiB har utviklet et helt nytt erfaringsbasert masterprogram i krisepsykologi, som skal bidra til å sikre samfunnets behov for krisepsykologisk kompetanse. Løpende opptak til enkeltemner, med oppstart høsten 2023.

Helsepersonell med pasient
Nytt erfaringsbasert masterprogram i krisepsykologi starter opp ved Universitetet i Bergen høsten 2023. Foto/ill.: Colourbox
Foto/ill.:
Colourbox.com

Hovedinnhold

Mennesker som står midt i en krise i forbindelse med alvorlig sykdom og død, ulykker, katastrofer eller andre traumatiske hendelser trenger å bli møtt og ivaretatt av et kvalifisert hjelpeapparat. Dette krever bred kunnskap og kompetanse hos mange aktører, på tvers av profesjoner og fagområder. 

Senter for krisepsykologi ved UiB har derfor utviklet et fleksibelt, erfaringsbasert masterprogram som skal bidra til å styrke den krisepsykologiske kompetansen som er nødvendig for å planlegge og organisere hjelpetiltak, psykososial støtte eller likepersonstøtte. Studiet skal gi grunnlag for å drive innovasjons- og forbedringsarbeid og gjennomføre organisatoriske endrings- og omstillingsprosesser i egen organisasjon. 

Masterprogrammet er bygd opp av frittstående enkeltemner, med både obligatoriske og valgfrie emner. Programmet er lagt opp som et fleksibelt deltidsstudium som kan kombineres med jobb, familie og andre forpliktelser. Emnene som inngår er i all hovedsak nettbaserte, noen emner har enkelte fysiske samlinger i tillegg til den nettbaserte undervisningen. 

Målgrupper

Masterprogrammet i krisepsykologi  retter seg mot deg som skal ivareta enkeltmennesker og familier i krise, for eksempel gjennom kommunale kriseteam, på krisesentre, i spesialisthelsetjenesten på sykehus, i barnevernet eller i kriminalomsorgen, eller innenfor politi, brann/redning eller akuttmedisinske tjenester.

Studiet er også aktuelt for deg som jobber i helse- og sosialforvaltningen i kommunene, innen kirken eller tros- og livssynssamfunn eller  interesseorganisasjoner, eller har leder/personalansvar i offentlige eller private virksomheter. 

Les mer om opptakskrav på UiB videre.