Hjem
Vestlandslegen
Nyhet

Vestlandslegen i Stavanger

En gruppe medisinstudenter fra kull 2020 som har meldt sin interesse for studiemodell Vestlandslegen var på tur til Stavanger og Stavanger Universitetssjukehus (SUS) 10. - 11. mars.

En gruppe med studenter på flyplassen
Fra v. Enny Stulien Lauen, Nora Baran, Tuva Rømuld, Mathilde Sola, faglig koordinator Hartwig Kørner, Eilin Auklend, Emma Nyestøl Fjermeros. Foran fra v Guro Bjørnnes og Ingvild Wegge
Foto/ill.:
Kristin Walter, UiB

Hovedinnhold

Etter planen starter en pilot for 4. - 6. studieår på medisinstudiet opp i Stavanger høsten 2023, og turen ble arrangert for å møte studentenes behov for nærmere informasjon om lokalitetene og opplegget. Kull 2020 er det første kullet som får muligheten til å delta i piloten. På turen fikk studentene som deltok mulighet til å bli bedre kjent med hverandre, og de fikk møte både representanter fra ledelsen og noen av de sentrale underviserne ved SUS.  UiBs faglige koordinator for medisinstudenter ved SUS, Hartwig Kørner, og leder for arbeidsgruppe 2 i prosjekt Vestlandslegen, Knut Øymar stod for det faglige programmet under besøket. Studentene fikk omvisning både i UiBs lokaler, i ferdighetssenteret ved SUS og på sykehuset for øvrig.  

Representantene fra SUS formidlet at de ser frem til å få flere medisinstudenter hos seg og å fortsette oppbyggingen av et solid akademisk miljø. Entusiastiske leger og undervisere fra ulike fagmiljøer introduserte seg selv og avdelingenes arbeid med studenter i dagens studieopplegg.  

Under turen benyttet studentgruppen også muligheten til å få en oversikt over det nye sykehusbygget (nye SUS), som er under bygging og etter planen skal stå ferdig i løpet av 2024. Gruppen fikk også litt tid med UiB-studenter fra 9. semester medisin som er i praksis ved SUS for øyeblikket. De var gjennomgående svært fornøyde med sitt opphold i Stavanger, og roste sykehuset og dets ansatte.