Ansattsider

Nyhetsarkiv for Ansattsider

UiB søker ph.d.-kandidater til forskningsformidlingskonkurransen Forsker grand prix. Har du lyst å delta? Eller kjenner du noen som burde vært med?
Universitetet i Bergen er det 42. beste universitetet i verden innen marin forskning og geovitenskap, ifølge QS sin ranking basert på fagområder.
I siste kvartal ble det innvilget hele 81 søknader om støtte til åpne publiseringer. Det er en dobling i antall søknader i forhold til budsjettpostens første kvartal.
Ledelsen og flere forskere fra UiB deltar på årskonferansen i Worldwide Universities Network i april. Dag Rune Olsen vil at flere UiB-forskere skal bli oppmerksomme på mulighetene nettverket tilbyr.
Ikke all elektrisk kraft er like miljøvennlig. Nå har UiB kjøpt opprinnelsesgarantier, som sikrer at strømmen som brukes på universitetsbyggene er produsert på vannkraft.
Det samfunnsvitskaplege fakultet får ny fakultetsdirektør for første gong på 15 år. Alette Gilhus Mykkeltvedt vil gjera fakultetet endå tydelegare og meir synleg.
Få ved UiB har fulgt utviklingen ved Makerere University i Uganda tettere enn Thelma Kraft. Hun har lagt til rette for kapasitetsbygging og samarbeid mellom UiB og «Afrikas Harvard» i fjorten år.
Fredag før påske vart dei siste fire rapportane frå Organisasjonsutviklingsprosjektet presentert for fullsett sal i Egget på Studentsenteret. Det var stort engasjement i salen, og dei frammøtte stilte fleire spørsmål til rapportane.