Hjem
Ansattsider

Nyhetsarkiv for Ansattsider

Er du interessert i dialekter, rettskriving, språkforskjeller eller bare generelt opptatt av språk? Da bør du følge bloggen «Språkprat».
Nye formuleringer og kreative innspill til innganger. En dag på skrivekurs gir ny inspirasjon til formidling for UiB-forskere.
Vi lever større og større delar av liva våre på nettet. Pengane dine, din personlege informasjon og vårt sosiale liv er avhengige av at algoritmane og tryggleiken til firma og institusjonar virkar slik dei skal. Kan vi stole på dei?
Verden er igjen åsted for en alvorlig flyktningkrise. Krigen i Syria tvinger millioner av mennesker på flukt: til nabolandene og til Europa. Over 3000 mennesker har druknet i Middelhavet hittil i 2016. En hel generasjon mennesker risikerer en framtid med begrensede eller ingen rettigheter.
Universitetet i Bergen har utnevnt Selda Ekiz til ny æresalumn. Kunngjøringen foregikk under Alumnusdagen 2016, og Selda Ekiz var tilstede da rektor Dag Rune Olsen utnevnte henne til UiBs tredje æresalumn.
I følge postdoktor i rettsvitenskap, Maja Janmyr, vil ikke en jobb på universitetet automatisk si at man sitter ensom i sitt elfenbenstårn – selv jurister kan jobbe i felten!