Ansattsider

Nyhetsarkiv for Ansattsider

Lørdag 28. januar vises dokumentaren «Hearing voices – om å avbilde stemmer som ikke finnes» på NRK Kunnskapskanalen. Dokumentaren følger professor Kenneth Hugdahl og hans team i jakten på den lille detaljen i hjernen som gjør at schizofrene oppfatter stemmene som helt konkrete og virkelige. Dokumentaren er produsert av Univisjon ved UiB.
35 prosent av studenter som begynner på en høyere utdanning i Norge fullfører aldri. I et nasjonalt UiB-ledet prosjekt skal utdanningsinstitusjoner nå samarbeide om å øke andelen studenter som gjennomfører utdannelsen.
Velg mellom seks PhD-kurs ved årets Bergen Summer Research School. Kursene tar for seg migrasjon, høyere utdanning, global helse, vannforvaltning, fattigdom, og språkbruk i det offentlige rom.
Videre satsing på fremragende forskning og bedre integrering av samfunnsvitenskap og humaniora. Det er blant anbefalingene fra åtte norske universitetsrektorer til midtveisevalueringen av Horisont 2020.
Sosiologen Kari E. Wærness ble 4. september utnevnt til ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Hun tildeles ordenen for sin samfunnsgavnlige innsats.