Hjem
Ansattsider

Nyhetsarkiv for Ansattsider

UiB Tjenesteutvikling skal bidra til at sentraladministrasjonen ved Universitetet i Bergen tilbyr fremtidsrettede tjenester.
Å være fleire, spredte forskningsmiljø er ikkje ein svakhet men vår styrke, seier den ferske leiaren av forskningsselskapet NORCE, Elisabeth Maråk Støle. Ho har klare internasjonale ambisjonar, men meiner nøkkelen til suksess ligg i den nære kontakten forskarane har med lokale partnarar kysten rundt.
UiBs unike slips og sjal kan bestilles i Profilbutikken.
Universitetsstyret ved UiB vedtok torsdag å gå videre i forhandlingene om medeierskap i den nasjonale universitetsavisen Khrono. På Høyden skal fortsette som uavhengig lokalavis for UiB.
UiB har fått en ny og helt spesiell kollega. Chatboten Hubro har arbeidsplass ved Det humanistiske fakultet. Her jobber han døgnet rundt med å svare på spørsmål fra både nye og etablerte studenter.
Hva mener vi når vi snakker om tidsklemma? Hva er egentlig frihet? Hvor kommer skjønnheten fra? I høst starter en ny samtaleserie på Litteraturhuset, ledet av filosofiprofessor Espen Gamlund.
Digitaliseringsstrategien, satsingsområdene og fokuset på bærekraft er blant temaene som høster positiv omtale i KD sin tilbakemelding på universitetsåret 2017. Samtidig ønsker departementet blant annet å se ytterligere reduksjon i frafall for studenter og mindre midlertidighet ved UiB i tiden fremover.
Engelske Todd Protheroe og Martin Dreyer fra Oslo var blant de mange som hadde møtt opp i solskinnet da UiB offisielt åpnet studieåret 13. august.
7. august var en milepæl for det omfattende renoveringsprosjektet på Universitetsmuseet. UiB har nå igjen tatt over bygget, og kan begynne arbeidet med å få på plass nye og innovative utstillinger.