Ansattsider

Nyhetsarkiv for Ansattsider

Rektor må ha professorkompetanse, og det blir fortsatt mulig å ha valgte instituttledere. Det er klart etter at universitetsstyret har vedtatt nytt valgreglement for UiB.
Besøkende kan igjen se vikingskatten som ble stjålet, og senere delvis kom til rette, ved Universitetsmuseet i Bergen.
IT-avdelingen tilbyr nå utleie av reisetelefoner og reise-pcer til ansatte som skal reise til risikoland. Dette sikkerhetstiltaket skal bidra til å ruste UiB mot digitale angrep!
Universitetsstyret har vedtatt opprettelsen av et ph.d.-program i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Universitetet i Bergen.
Her er eventyret om den hvite veggen en gang til, men ikke lenger til å kjenne igjen fordi noen har grepet inn med latter og lange pauser.
UiB klatrer på prestisjefylt rangering og er landets mest siterte universitet. – Dette viser hvor stort gjennomslag forskningen vår har. Funnet av verdens eldste tegning er et ferskt eksempel på forskning av høy kvalitet med stor internasjonal interesse, sier rektor Dag Rune Olsen.
- Dette senteret kan spille en viktig rolle i å få frem flere graveprosjekter, ved å tilby både tid, ressurser og kompetanse, sa generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, da hun åpnet UiB sitt nye Senter for undersøkende journalistikk onsdag.
Formidlingsglade forskere, engasjerte debattanter og et forskningstorg fullproppet av forskningsglede. Her finner du UiB på Forskningsdagene.
Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) 2019 går av stabelen fra 25. september til 3. oktober. Som ansatt på UiB får du rabatterte billetter.
19. september åpner UiB sitt nye Senter for undersøkende journalistikk på Media City Bergen (MCB).
Nyheten om at verdens eldste tegning er funnet av en gruppe arkeologer fra UiB har fått hele verden til å se mot Bergen. I løpet av noen få minutter var den 73 000 år gamle tegningen blitt toppsak hos alt fra New York Times til Wall Street Journal og BBC.
I september arrangeres Innovasjonsuken OPP i Bergen, i tillegg til Oslo Innovation Week og Cutting Edge Festival i Oslo.
Litteraturlistene kommer nå over i den digitale tidsalderen, slik at du med få tastetrykk kan hente inn referanser, gi studentene tilgang til listen via Mitt UiB og be om digitalisering til Litteraturkiosken.
Konferansen Stormkast tilbyr 50% avslag på billetter til alle akademisk og administrativt ansatte på UiB.
- Vi er glade for at våre studenter er fornøyd med mye i studiebyen Bergen, men ser også med bekymring på flere av punktene, sier viserektor for utdanning, Oddrun Samdal, om Studentenes helse- og trivselsundersøkelse, som ble lagt frem onsdag.