Ansattsider

Nyhetsarkiv for Ansattsider

- Da vi først lanserte planene ble vi beskyldt for å for å være stormannsgale, forteller tidligere rektor Sigmund Grønmo. Nå mottar Universitetsaulaen Arkitektur og byfornyingsprisen for 2018 fra Bergen kommune.
Den fremtidige bergensredaksjonen skal levere innhold både til en nasjonal plattform og en lokal På Høyden-plattform for ansatte og studenter ved UiB.
Administrasjonen ved UiB pakker snart flyttekassene og gjør seg klar for sin største endring på lenge. Prosjekt Tjenesteutvikling (PT) vil prege de neste årene, men hva er det egentlig og hva har det å si for deg som ansatt? Her er ti kjappe spørsmål og svar.
UiB har åpnet sin første sentralt støttede infrastruktur for Lab-IT. Løsningen vil sikre at usikre og sårbare instrumenter kan kobles til UiB-nettverket, og gir forskere ved UiB mulighet til å overvåke og ha tilgang til instrumenter fra laboratoriene også utenfor fasilitetene.
Kunne du tenke deg å la en student fra ditt tidligere institutt bli med deg på jobb for en dag?
I høst møter norske universiteter de fire største forlagene – Elsevier, Springer, Wiley og Taylor & Francis – ved forhandlingsbordet. I potten ligger nesten 200 millioner kroner og åpen tilgang til offentlig finansiert forskning står på spill. Dersom forhandlingene strander risikerer vi å miste tilgang til å lese forlagenes tidsskrift.
Du finner nå profilmanual, webmanual og profilbutikk på samme side. Powerpointmaler, profilartikler, veiledning for nettsider og informasjon om bruk av grafisk profil er nå samlet på et sted, for å gjøre det enklere og mer tilgjengelig for alle ansatte.
Under en sentral europeisk IT-konferanse i Barcelona ble UiB sin digitale satsing nylig trukket frem som et eksempel.
UiB-professor Kjell-Morten Myhr og forsker Charalampos Tzoulis skal lede Norges første forskningssenter for klinisk behandling. Med 20 millioner kroner årlig fra Forskningsrådet skal senteret forske på sykdommer som MS, Parkinsons, ALS og demens fra Bergen.
– Jeg vil legge til rette for at senteret utvikler seg videre som samfunnsrelevant, klinikknært forsknings- og utdanningssenter ved UiB.
De fire største universitetene i Norge skal ha en samordnet økonomi- og lønntjeneste innen 2022; UiB og UiO fra januar 2021 og NTNU og UiT fra januar 2022.
Fulbright-stipendiat Derek Lackaff er imponert over fasilitetene i Media City Bergen, og mener internasjonal utveksling og deling av kunnskap er viktigere enn noensinne.
Har du lyst til å prøve deg på å lage video eller podcast til bruk i etter- og videreutdanningskurs? Søk om å få mobilpakke fra UiB Videre, som inneholder alt du trenger for å komme i gang. Vi tar i mot søknader fortløpende.
Hvordan få til gode og effektive kanaler for formidling av arbeidslivets kompetansebehov tilbake til UiB var ett av flere tema på årets EVU-forum, hvor deltakerne også fikk brynt seg på kursdesign sammen med våre partnere fra læringsplattformen FutureLearn.
UiB er nå verdens 6. mest siterte innenfor humaniora. Det viser den nye internasjonale rangeringen fra Times Higher Education.