Ansattsider

Nyhetsarkiv for Ansattsider

Professor Bodil Holst ved Institutt for fysikk og teknologi er utpekt til å lede komiteen som skal utpeke de tre neste vinnerne av Kavliprisen innen nanovitenskap.
Avtalen mellom BOTT økonomi og lønn og Direktoratet for økonomistyring (DFØ) ble tirsdag signert på Solstrand utenfor Bergen. Universitetsdirektørene signerte på vegne av BOTT.
Mange lurer sikkert på hvordan livet er for en ph.d.-kandidat. Spesielt de som vurderer å søke en stipendiatstilling. UiB har derfor laget filmer for å profilere sin øverste utdanning.
Bergens forskningsstiftelse har tildelt en milliard kroner til forskning i Norge siden 2004. Stiftelsen markerer sitt 15-årsjubileum ved å bytte navn til Trond Mohn stiftelse.
UiB planlegger å etablere et tverrfaglig senter for humanistisk forskning. I den anledning lyses det ut midler til to grunnforskningsprosjekt med søknadsfrist 15. mars.
Benedicte Løseth er ansatt som ny forskningsdirektør ved Universitet i Bergen. Hun gleder seg til å ta fatt på stillingen og bli kjent med både ansatte og forskningsaktiviteten.
​​​​​​​Små forskjeller fra i fjor, men studentene ved UiB trives alt i alt bedre. Det viser Studiebarometeret 2018. I den omfattende studentundersøkelsen får blant annet den nye journalistikkutdanningen svært gode tilbakemeldinger fra studentene.
Den norske nasjonale komiteen for FNs 2030 Agenda lanserte en felles plattform for såkalt «best practice» på den nasjonale Bærekraftskonferansen 2019 (SDG Conference Bergen).
Universitetet i Bergen er arrangør av årets nasjonale studieveilederseminar.
Fra å bygge en global studentbevegelse til universitetenes nøkkelrolle for en bærekraftig verden: første dag av Bærekraftskonferansen 2019 viste bredden i det kritiske engasjementet rundt global bærekraft i akademia.
Rune Indrøy slutter i jobben som direktør for myndighetskontakt ved Universitetetet i Bergen. Går til kraftselskapet BKK.
Forhandlingene med de fire største akademiske forlagene, Elsevier, SpringerNature, Wiley og Taylor & Francis, er over en måned på overtid. Dette er status for tilgang til tidsskriftene.
Nærmere 1000 lærere fikk inspirasjon og faglig påfyll under Faglig-pedagogisk dag 1. februar. Med nærmere 90 forelesninger, seminar og workshops var det mye å velge i.
Det skal etableres en felles løsning for økonomi og lønn ved de fire universitetene i BOTT-samarbeidet. Målet er å få standardiserte rutiner og felles praksis, som støttes av digitale løsninger og tjenester fra DFØ.