Ansattsider

Nyhetsarkiv for Ansattsider

I alt 10 492 søkere har studier ved Universitetet i Bergen (UiB) som førstevalg. Juss, psykologi, medisin, medie- og IKT-fag trekker flest søkere.
Norske forskningsinstitusjoner har signert en ny og unik avtale med forlaget Elsevier. Avtalen gir tilnærmet full åpen tilgang til forskningsartikler.
Sentraladministrasjonen som i dag er lokalisert i Nygårdsgaten 5 flytter til Kalfarveien 31 i løpet av våren 2020.
Uken etter påske vil alle studenter og ansatte motta en e-post med lenke til en spørreundersøkelse om sikkerhetstiltak ved UiB. Svarene vil hjelpe universitetet i arbeidet med sikkerhet og beredskap.
Minner om at ansatte ved UiB må registrere ferie i HR-portalen innen 1.mai.
Det pågår no eit arbeid med å gjøre endringar i gang- og kjøremønsteret for anleggskøyretøy i området mellom Sentralblokka på Haukeland og byggetomta til BUS 2 (Barne-og ungdomsjukehuset). Entrepenøren skal lage ein ny, førebels transportvei for lastebilar og ein ny vei for gåande.
Publiseringsstatistikken 2018 for Universitetet i Bergen er nå publisert. Vi ser en tydelig vekst i både publiseringsomfang, nivå 2 andeler og internasjonalt samforfatterskap.
BOTT er nå inne i en fase med standardisering og utvikling av de digitale løsningene innenfor økonomi- og lønnsområdet som skal tas i bruk fra 2021/22
UiB har ambisøse klimamål og satser på bærekraft. Nå presenteres ulike veier til hvordan universitetet kan nå sine mål om å redusere CO2-avtrykket sitt og bli klimanøytrale innen 2030.
Ph.d.-kandidatar ved UiB får løyse ei konkret utfordring gitt av FN. Gjennom kurs i kreativ problemløysing skal dei bli drilla i metodar som vil hjelpe forskarar til å finne saman på tvers av fagdisiplinar og løyse reelle problemstillingar frå arbeidslivet.
Universitetet i Bergen er blitt rangert som nummer 53 i den første THE University Impact Rankings, basert på Bærekraftsmålene, og er det eneste universitetet i Norge som er blitt vurdert i denne nye innovative rangeringen.
Alle fakulteter tar i bruk Avhandlingsportalen for innlevering av doktorgradsavhandlinger ved UiB mandag den 8.april 2019.  Det nye systemet vil levere avhandlinger til trykking, digital arkivering og tilgjengeliggjøring i BORA. Portalen vil innen kort tid også levere pressemeldinger og kalenderoppføringer til UiB sine nettsider.
Hvordan få den gode og tydelige historien om forskningen din frem på TV og hvordan få presentert forskningsresultater på en tydelig og forståelig måte?