Ansattsider

Nyhetsarkiv for Ansattsider

Syv europeiske universiteter har inngått avtale om å danne Arqus European University Alliance. Gjennom tett samarbeid skal de bygge universiteter som bringer videre det beste fra den europeiske kulturarven.
Selv om vi får i oss mer energi enn vi trenger så oppfatter ikke hjernen vår det, sier førsteamanuensis Simon Dankel. I seneste episode av UiB Popviten gir han den ultraprosesserte maten skylden for fedmeepidemien.
– Vi tar mobbing og trakassering på alvor og vi trenger å vite mer om omfanget, sier Dag Rune Olsen. I mai er UiB med på en nasjonal kartlegging for norske universiteter og høgskoler.
Samfunnsvitarane sitt studentbygg blir pilot for framtidas læringsarenaer ved UiB. U. Pihl skal forvandlast frå traust skulebygning til eit hus for moderne læring no som Kunnskapsdepartementet og UIB spyttar i 60 millionar.
I april så vi verdens første bilde av et sort hull. Men hvorfor er de så vanskelige å fotografere? I første episode av UiB Popviten gir stipendiat Inga Strümke deg innføringen du trenger for å forstå universet.
3. mai var det offisiell åpning av UiB sitt nye Brusselkontor, i hjertet av det europeiske kvartalet.