Ansattsider

Nyhetsarkiv for Ansattsider

Et mindre byggearbeid ved UiB er stanset etter mistanke om funn av asbestholdig materiale i eldre kabelgjennomføringer. Det aktuelle rommet er tømt og stengt inntil videre.
Fem fagmiljøer ved UiB søker, sammen med partnere innen forskning og næringsliv, om å bli Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI).
–Han er en av de mest engasjerte foreleserne vi har, han er veldig «hands on» og bryr seg om alt vi gjør. Han formidler teori på en måte som vi forstår og har et veldig deltakende undervisningsopplegg for studentene, sier studentene som nominerte ham.
Prorektor Margareth Hagen dro opp linjene for forskningsarbeidet framover på Forsknings- og innovasjonsavdelingens (FIAs) første Forskningslunsj.
Den nasjonale komiteen for 2030-agendaen sendte en delegasjon til Paris, for å presentere Norges unike plattform for best practice i høyere utdanning og for å styrke dialogen med UNESCO om å etablere en slik plattform globalt.
Da USA valgte ut astronauter til måneferden ville de ha de tøffeste av de tøffe. I dag leter psykologene etter astronauter som er sosialt omgjengelige og litt flate følelsesmessig. Hør siste UiB Popviten og finn ut om du hadde egnet deg.
Forskningsrådet investerer én milliard kroner i forskningsanlegg, laboratorier, utstyr og databaser over hele landet. Flere UiB-prosjekter er innvilget støtte.
Diplomaten og havaktivisten Peter Thomson fra Fiji er en av ni nye æresdoktorer ved Universitetet i Bergen.
Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) var torsdag på UiB for å dele den gledelige nyheten om at utvekslingsprogrammet Norpart styrkes med minst 100 nye helgrads-utvekslingsplasser nasjonalt.
UiB-forsker Hakan G. Sicakkan skal lede det EU-støttede prosjektet PROTECT, som skal følge FNs to nye globale plattformer om migrasjon og flyktninger tett i årene som kommer.
Forskningsadministrativ avdeling blir til Forsknings- og innovasjonsavdelingen (FIA), og Studieadministrativ avdeling blir til Studieavdelingen (SA).