SDG Bergen (N)

Nyhetsarkiv for SDG Bergen (N)

Nå kan du studere to nye emner koplet direkte til to av FNs bærekraftmål. – Vi tror dagens studenter er interessert i det større bildet, implikasjoner i den virkelige verden og hvordan de kan bidra til bærekraftig utvikling, sier Katja Enberg og Inger Måren, emneansvarlige for det nye studietilbudet.
Universitetet i Bergen (UiB) er tildelt en ledende rolle i arbeidet med bærekraftsmål 14, Liv under vann, på vegne av FN-organisasjonen United Nations Academic Impact. UiB skal inspirere og motivere partnere globalt i arbeidet for kunnskap om et bærekraftig hav.
UiB-rektor Dag Rune Olsen er glad for at Kong Harald tok opp bærekraftsmålene og forskningens rolle for å gjennomføre disse under sitt statsbesøk i Kina. – Dette er helt i tråd med det arbeidet UiB over lengre tid har gjort mot bærekraftsagendaen, sier rektor.
Revidert Langtidsplan for forskning og høyere utdanning fremhever koblingen mellom kunnskap for bærekraftig utvikling med vitenskapelig rådgivning. SDG Bergen og UiBs lederrolle for bærekraftsmålene blir nevnt eksplisitt i planen.