Hjem
Ansattsider
Utskrift, kopi og skanning

Oppgradert tjeneste for utskrift, kopi og skanning

UiB har oppgradert systemet som styrer utskrift, kopiering og skanning for alle skrivere og kopimaskiner på universitetsområdet. Les mer om hva dette innebærer for studenter og ansatte.

Kopimaskin
Foto/ill.:
Colourbox

Hovedinnhold

Våren 2022 ble skrivere og kopimaskiner på universitetsområdet lagt om til et nytt system som styrer utskrift, kopiering og skanning.

Du bruker fortsatt adgangskortet/studentkortet ditt for å logge inn på skrivere og kopimaskiner.

Hva betyr dette når jeg skal skrive ut?

For å skrive ut til systemet fra en UiB-PC må du bruke skriverkøene \\print.uib.no\UiBprint eller \\print2.uib.no\UiBprint, på UiB Mac må du bruke UiB RICOH UiBPrint (i stedet for den gamle "pullprintricoh"). På Windows PC-er skal disse skal bli lagt til automatisk. På Mac følg brukerveiledningen på KI 1548 Legge til utskriftskø på Mac.

Fra privat maskin, mobiltelefon e.l. skriver du nå ut via myprint.uib.no. Den har en del nye funksjoner sammenlignet med gamle mprint.  Bl.a. kan du velge fargeutskrift, enkeltsidig utskrift og stifting, for en enkelt jobb eller som standard. Du kan også installere driver på din egen maskin hvis du trenger mer detaljkontroll på utskriften.

For utskrift fra mobiltelefon kan du laste ned appen Ricoh myPrint.

Når du har skrevet ut til det nye systemet, kan utskriften hentes på en av skriverne/kopimaskinene som er lagt inn i det nye systemet.

Selve utskriften foregår som før, selv om utseendet på betjeningspanelet er oppdatert. Du bruker adgangskortet/studentkortet på maskinen for å logge inn, og trykker på Utskrift på betjeningspanelet. Alle kort skal fungere med det nye systemet, men hvis du aldri har brukt kortet ditt på en skriver før, kan det hende du må registrere det først.

Hva betyr dette når jeg skal kopiere?

Kopieringen foregår som før selv om utseendet på betjeningspanelet er oppdatert. Du bruker adgangskortet/studentkortet på maskinen for å logge inn, og trykker på Kopi på betjeningspanelet. Alle kort skal fungere med det nye systemet, men hvis du aldri har brukt kortet ditt på en skriver før, kan det hende du må registrere det først.

For studenter vil innbetalt beløp på Payprint bli overført til det nye systemet mandag 28.3. 

Hva betyr dette når jeg skal skanne dokumenter?

Funksjonene for skanning er en del oppgradert, bl.a. er det enklere å skanne dokumenter til redigerbar tekst. Du finner brukerveiledninger for dette i UiBhjelp.

Grunnleggende skanning er like enkelt som før selv om utseendet på betjeningspanelet er oppdatert. Du bruker adgangskortet/studentkortet på maskinen for å logge inn, og trykker Scan på betjeningspanelet. Alle kort skal fungere med det nye systemet, men hvis du aldri har brukt kortet ditt på en skriver før, kan det hende du må registrere det først.