Sosiologisk institutt

Nyhetsarkiv for Sosiologisk institutt

Presenting human security perspectives on climate change, this volume raises issues of equity, ethics and environmental justice, as well as our capacity to respond to what is increasingly considered to be the greatest societal challenge for humankind.
Historikere og sosiologer fra det produktive bergenske miljøet for arbeidslivsforskning ved Uni Rokkansenteret og ved Universitetet i Bergen har bidratt med to artikler til Arbeiderhistorie 2010. Sammen med Jan Heiret har Ole Johnny Olsen beskrevet en oppblomstrende internasjonal interesse for forskning om fagbevegelse og arbeiderorganisering.
Fra den 4. til den 6. november går konferansen "Thirty Years After "Distinction" av stabelen i Paris. Johs. Hjellbrekke sitter i Scientific Committee
Sense and sensibility: cohabitation in ‘cohabitation land’
Offentleg eigedom blitt omdanna til privat eigedom i stor skala.
The Problem of Dependency: Immigration, Gender, and the Welfare State