Norwegian Evening
Torsdag 23. oktober arrangerte Norskkursa "Norwegian Evening" på Ad Fontes.
Hovedinnhold
Norwegian evening er en spesialaften for studenter på Norskkursa, som åpner for sosialt samvær på tvers av språknivåer og gir studentene muligheten til å smake på norsk mat. I tillegg inviteres det noen gjester som holder innlegg, og interesserte studenter kan bidra med egne innslag.
Norwegian Evening fant sted for første gang i 2018, i regi av Norskkursa ved UiB, og har siden blitt arrangert flere ganger.
Denne gangen var det vegansk lapskaus og fiskekaker fra Søstrene Hagelin som sto på menyen, og videre noen "kuriositeter" som tørrfisksnacks, flatbrød, fenalår og diverse pølser (reinsdyr, hjort, elg og hval) samt typiske oster (Selbu-ost, brunost, nøkkelost og gamalost). Små skilt på norsk og engelsk forklarte rettene og ingrediensene.
Dessuten ble det servert skillingsboller og nystekte sveler med bringebærsyltetøy. Her kunne spesielt interesserte prøve seg på stekingen, og noen storkoste seg og sto på som bare det!
Det var mer enn 75 studenter som møtte og som satt enten sammen med sine medstudenter eller minglet med deltakere fra andre kurs. Det ble en god blanding av norsk og engelsk, og ikke minst en god del latter. Lærerne ledet gjennom programmet, introduserte maten, stekte sveler, hjalp til med matserveringen og slo av en prat med studentene.
Kveldens program bød også på flere kulturelle høydepunkter: studenten Krishnan Dehaleesan spilte på sørindisk fiolin, kollega Klara Sjo holdt et engasjerende innlegg om bokstavene Æ, Ø og Å, og Hilde og Johannes fremførte to norske sanger, blant annet "Her kjem Dampen".
Studentene satte stor pris på denne kvelden, og det kom mange positive tilbakemeldinger.
Vi gleder oss til neste "Norwegian Evening"!