Hjem
Norskkurs ved UiB
Norskkursene - søknadsinformasjon for internasjonale studenter

Internasjonale studenter

Internasjonale studenter kan melde seg opp til norskkurs i Studentweb.

Hovedinnhold

Hvis du er innvekslingsstudent eller internasjonal masterstudent ved Universitetet i Bergen, kan du melde deg opp til/søke om plass på norskkurs i Studentweb.

Bachelorstudenter, årsstudenter og studenter på poststudierett kan dessverre ikke melde seg til våre kurs. Stipendiater regnes som ansatte og må derfor søke opptak til norskkurs i Søknadsweb.

Hvis hjemuniversitetet ditt krever at du tar norskkurs på utveksling, ber vi om at du gir oss beskjed så fort som mulig.

Kursregistrering

Undervisningsopptak

Direkte påmelding i Studentweb

 

Man kan bare være påmeldt ett norskkurs per semester. Unntaket er NOR-NYN som kan kombineres med NOR-U3 eller NOR-U4.

Venteliste

NOR-INTRO, NOR-U1, NOR-U1/2

Studenter som ikke får opptak til kurset de har søkt på, vil automatisk bli satt på en venteliste. Dersom man blir tatt opp fra ventelisten, vil man få beskjed på e-post (UiB-adressen).

NOR-U2, NOR-U3, NOR-U4

Ingen venteliste. Studenter som eventuelt ikke får plass på første forsøk bes sjekke Studentweb jevnlig frem mot 1. februar.

 

Hvis hjemuniversitetet ditt krever at du tar norskkurs på utveksling, ber vi om at du gir oss beskjed så fort som mulig.

Timeplan

Våre kurs har undervisning på campus. Du må derfor selv passe på at du velger en kursgruppe med timeplan som ikke kolliderer med annen undervisning. Du har også selv ansvar for å passe på at eksamenene dine ikke kolliderer.

Plasseringsprøve

Søkere som ikke har tatt norskkurs ved Universitetet i Bergen, men som har tilegnet seg norskkunnskaper andre steder, må avlegge en plasseringsprøve før de kan begynne på NOR-U2, NOR-NYN, NOR-U3 eller NOR-U4.

 Du kan melde deg på plasseringsprøven her.