Hjem
Institutt for klinisk odontologi
NORPART-prosjekt

Utvekslingsstudenter ved IKO møter utviklingsministeren

De nye utvekslingsstudenter Maria Gorretti Nakyonyi og Evelynn Kaleysubula deltok nylig på et møte med UiB-rektor Dag Rune Olsen og utviklingsministeren Dag Inge Ulstein.

Utvekslingsstudenter med rektor og utviklingsministeren
Utvekslingsstudenter Maria Gorretti Nakyonyi og Evelynn Kaleysubula sammen med UiB-rektor Dag Rune Olsen og utviklingsministeren Dag Inge Ulstein
Foto/ill.:
Ana Veronica Cordova

Hovedinnhold

Maria og Evelynn er begge to masterstudenter fra Uganda som skal tilbringe dette semesteret ved Institutt for klinisk odontologi. Deres utvekslingsopphold arrangeres i regi av et nytt samarbeidsprosjekt som IKO har etablert med 4 forskjellige land i Øst-Afrika. Universiteter fra Sudan, Uganda, Tanzania og Etiopia er med på det internasjonale samarbeidsprosjektet som skal fokusere på utvikling av en felles undervisningsplattform for global oral helse. Studentmobilitet mellom Norge og samarbeidslandene utgjør en viktig del av prosjektet. Maria og Evelynn er de to første utvekslingsstudentene som er med i prosjektet.

Under sine første uker i Bergen deltok Maria og Evelynn på et møte med UiB-ledelse og utviklingsministeren Dag Inge Ulstein der finansiering av utvekslingsopphold var et av teamene. Et av sakene som ble diskutert under møte med utviklingsministeren var gjeninnføring av finansiering for helgradsstudier i Norge. Mer om møtet og de nye finansieringsplaner kan du lese i På Høyden artikkel.  

Det nye samarbeidsprosjektet ved IKO skal vare fra 2019 – 2023 og finansieres av NORPART-programmet ved DIKU (Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høgare utdanning).