Hjem
Polyfon kunnskapsklynge for musikkterapi
Nyhet

Lillestrøm kommune har meldt seg inn i kunnskapsklynga Polyfon

Lillestrøm kommune legger vekt på tjenesteutvikling og nye virkemidler for å møte morgendagens utfordringer i helsesektoren. Fra 1. mars 2024, er kommunen ny deltaker i kunnskapsklynga Polyfon.

Bilde av Lillestrøm
Foto/ill.:
Lillestrøm kommune

Hovedinnhold

Det er kommunalområde Helsetjenester til voksne i Lillestrøm som har tatt initiativ til Polyfon-deltaking. Noe av det kommunen håper å kunne utvikle gjennom Polyfon-deltaking er kunnskapsbasert bruk av musikk som helseressurs i en eldreomsorg i omstilling.

Det satses bl.a. på å bygge tverrfaglig samarbeid mellom kompetanser innen hjelpepleie, sykepleie, musikkbasert miljøbehandling og musikkterapi.

I en kommentar sier avdelingsleder innenfor kommunalområdet Helsetjenester til voksne, Anne Kristin Stretre at: 

Lillestrøm kommune har fokus på tjenesteutvikling og vi må jobbe på en annen måte med nye virkemidler for å møte morgendagens utfordringer i helsesektoren.

Polyfons klyngeleder Brynjulf Stige ønsker Lillestrøm kommune velkommen i klyngesamarbeidet, og legger til:

Etter at Musikkhøgskolen meldte seg inn i Polyfon, er det flere Østlands-kommuner som vurderer Polyfon-deltaking. Lillestrøm kommune ble altså først ut. Vi håper og tror at kommunen kan bidra til og dra nytte av det samspillet mellom akademia, tjenester og brukere som kjennetegner klynga.