Home
POLYFON Knowledge Cluster for Music Therapy

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Lillestrøm kommune har meldt seg inn i kunnskapsklynga Polyfon

Lillestrøm kommune legger vekt på tjenesteutvikling og nye virkemidler for å møte morgendagens utfordringer i helsesektoren. Fra 1. mars 2024, er kommunen ny deltaker i kunnskapsklynga Polyfon.

Bilde av Lillestrøm
Photo:
Lillestrøm kommune

Main content

Det er kommunalområde Helsetjenester til voksne i Lillestrøm som har tatt initiativ til Polyfon-deltaking. Noe av det kommunen håper å kunne utvikle gjennom Polyfon-deltaking er kunnskapsbasert bruk av musikk som helseressurs i en eldreomsorg i omstilling.

Det satses bl.a. på å bygge tverrfaglig samarbeid mellom kompetanser innen hjelpepleie, sykepleie, musikkbasert miljøbehandling og musikkterapi.

I en kommentar sier avdelingsleder innenfor kommunalområdet Helsetjenester til voksne, Anne Kristin Stretre at: 

Lillestrøm kommune har fokus på tjenesteutvikling og vi må jobbe på en annen måte med nye virkemidler for å møte morgendagens utfordringer i helsesektoren.

Polyfons klyngeleder Brynjulf Stige ønsker Lillestrøm kommune velkommen i klyngesamarbeidet, og legger til:

Etter at Musikkhøgskolen meldte seg inn i Polyfon, er det flere Østlands-kommuner som vurderer Polyfon-deltaking. Lillestrøm kommune ble altså først ut. Vi håper og tror at kommunen kan bidra til og dra nytte av det samspillet mellom akademia, tjenester og brukere som kjennetegner klynga.