Hjem
Realfag – et smart sted å begynne
#RealfagUiB

Sigrid skal bli meteorolog

Sigrid (22) har tatt en bachelorgrad i klima, atmosfære- og havfysikk ved UiB. Vil du bli meteorolog? Da er dette veien å gå!

Sigrid studerer klima, atmosfære- og havfysikk!

Sigrid ønsker å bli meteorolog, og derfor studerer hun klima, atmosfære- og havfysikk ved UiB.

Hovedinnhold

Kommer vi til å opppleve en verden uten Arktis? Hvor mye stiger havet? Hvor mye CO2 tar det opp? Det er spørsmål Sigrid leter etter svaret på.

Vær, vind og hav påvirker livet på jorden. Derfor er kunnskap om klima viktig. Sigrid (22) valgte bachelorgraden i Klima, atmosfære- og havfysikk ved UiB for å forstå naturkreftene og hvordan klimaet og være kommer til å endre seg fremover. 

– Jeg har hatt lyst til å bli meteorolog siden jeg var 12 år gammel. Så dette er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse, sier Sigrid, som er fornøyd med valget av både studieprogram og Bergen som studentby.

Sigrid studerer realfag ved UiB
Photo:
Privat

Skyer + Sigrid = Sant

– Jeg har aldri synes at realfag har vært lett, men det har vært interessant og jeg elsker utfordringen det gir meg. Den beste følelsen er å forstå noe som ikke alle skjønner, sier Sigrid.

Skyene sier mye om hvordan fremtidens vær og klima kommer til å se ut. Sigrid er spesielt interessert i hvordan skyer og klimaendringer henger sammen.

– Jeg er veldig glad i skyer, men de kan være ganske uforutsigbare å tolke, fordi man aldri vet hvilken størrelse de kommer til å bli. Når man lærer seg å skjønne realfagen bak værfenomenene åpner det seg en ny verden!

Magi og meteorologi

På toppen av Geofysisk institutt på Universitetet i Bergen kjenner hun igjen skyer i alle slags former og fasonger. En av dem heter "Cumunolimbus", og deler navn med sopelimen til Harry Potter.

– Den egentlige magien i meteorologien er all matten og fysikken vi bruker. Ingen vet hva som skjer med klimaet i fremtiden, men ved å bruke værmodellene våre, kan vi modellere hvordan verden kommer til å se ut fremover og hvordan klimaet kommer til å bli, forklarer Sigrid.