Hjem
Realfag – et smart sted å begynne
#RealfagUiB

Julie studerer matematikk for industri og teknologi

Julie Xuefei Hodneland studerer matematikk for industri og teknologi ved Universitetet i Bergen. Les mer om hvordan det er å studere realfag hos oss!

Julie Hodneland, portrettbilde
Foto/ill.:
Privat

Hovedinnhold

Hvorfor valgte du å studere matematikk for industri og teknologi?

– Jeg har alltid vært glad i matematikk, så i utgangspunktet lente jeg mot å studere ren matematikk, men var usikker ettersom jeg også vurderte fysikk.  Så da jeg leste på UiB sine nettsider om matematikk for industri og teknologi, som var et studium der man hadde både matematikk og fysikk, fant jeg ut at dette var midt i blinken for meg. 

Fortell oss tre ting som gjør at du trives på studiet ditt og ved UiB!

  • Godt faglig samarbeid blant studenter. Jeg synes at det er ingenting mer motiverende enn å ha noen som er på samme bølgelengde man kan jobbe sammen med. Da er det også helt supert å ha forskjellige steder man kan sitte og lese sammen på campus. 
  • Engasjerte forelesere og hjelpsomme gruppeledere. Det er utrolig fint å ha muligheten til å spørre noen som har peiling når man sitter fast eller er usikker på noe. 
  • Det gode sosiale fellesskapet. Det er utrolig mange imøtekommende og inkluderende medstudenter. 

Hvordan var det første halve året ditt som student på realfag ved UiB?

– Det var veldig fint. Jeg startet semesteret med en forkortet fadderuke, men kunne ikke ha bedt om bedre faddere, og den hadde mye å si for hvem jeg har vært med i ettertid. 

Ellers var det en del digital undervisning på grunn av korona, men jeg var mye på campus (da det var lov) ettersom jeg hadde et lite fag der det var mulig å møte fysisk på forelesninger og i gruppetimer. Dermed var det spesielt i dette faget lett å bli trygg på både medstudenter, foreleser og gruppeleder. 

Er det noe du har opplevd på studiet ditt som du ikke visste om fra før? 

Jeg har først og fremst lært utrolig mye matematikk, og det har vært veldig gøy. Friheten til å planlegge sine egne dager er også veldig god å ha. Ellers er studentmiljøet bedre enn jeg hadde trodd.