Hjem
Realfag – et smart sted å begynne

Nyhetsarkiv for Realfag – et smart sted å begynne

Studentene i BIO316 Utvalgte emner i miljøtoksikologi ble introdusert til emnet gjennom en to-dagers mikroplastworkshop med forelesninger i tillegg til en ekskursjon og laboratoriedemonstrasjon for praktisk læring. Lokale prøver ble samlet for analyse i laboratoriet, og plastinnholdet ble karakterisert.
Da søknadsfristen for å søke høyere utdanning gikk ut 16. april, ville rekordmange studere realfag på Universitetet i Bergen. UiB er det mest populære realfagsvalget i Norge.
Feltarbeid er den ultimate tilnærmingen til et fag, mener Anders Sirevaag. Som student på Geofysisk institutt var han på tokt på Svalbard, Arktis og Antarktis.
Studerer du kjemi på Universitetet i Bergen kan du velge mellom mange jobber. Her kan du lese hvordan kjemi spiller en viktig rolle i å løse forbrytelser.
Julie Xuefei Hodneland studerer matematikk for industri og teknologi ved Universitetet i Bergen. Les mer om hvordan det er å studere realfag hos oss!
Mange av studentene ved Universitetet i Bergen får spille en aktiv rolle i arbeidslivet mens de studerer. Vi har snakket med en arbeidsgiver og med studenter som forteller mer om fordelene ved samarbeid. 
Sigrid (22) har tatt en bachelorgrad i klima, atmosfære- og havfysikk ved UiB. Vil du bli meteorolog? Da er dette veien å gå!
Ti realfagsstudenter – to lag – 30 timer og en real utfordring. Se hvem Vipps mener kom opp med den beste løsningen! 
Vil du studere kjemi, fysikk eller matematikk på Universitetet i Bergen, Norges beste realfagsuniversitet? Her er alt du trenger å vite!
Vipps utfordrer UiBs realfagsstudenter. Se hva Vipps-analytiker Håkon forventer seg fra studentene.
Her hjemme har mynter og sedler blitt et sjeldent syn. I en del andre land er det fremdeles en stor del av hverdagen. Vipps har utfordret UiB til å se hvordan en mobil lommebok kan bli verdifull og nyttig i nye markeder.
Vi ønsker å bidra til å styrke elevene sine evner til å løse oppgaver sammen med sine medelever. Å finne løsninger på praktiske og hverdagsnære utfordringer, gjennom utforskende og elevaktivt arbeid, håper vi kan bidra til at elevene ser nye sammenhenger mellom tenking, forsking og teknologi.
Vi er i gang med en ny #Realutfordring. Denne gangen utfordrer UiB og Vipps også elevene på videregående skole. Bli med på skolekampen!
Marcus Fjeld Gran studerer biologi ved Universitetet i Bergen. Les mer om hvordan det er å studere realfag hos oss!
Anne-Line Sørberg studerer fysikk ved Universitetet i Bergen. Les mer om hvordan det er å studere realfag hos oss!
Hans Kristian Haraldseth studerer geovitenskap ved Universitetet i Bergen. Les mer om hvordan det er å studere realfag hos oss!
Nora Keadana studerer Havteknologi på Universitetet i Bergen. Les mer om hvordan det er å studere realfag hos oss!
Rannveig Våg studerer nanoteknologi på Universitetet i Bergen. Les mer om hvordan det er å studere realfag hos oss!

Sider