Realfag – et smart sted å begynne

Nyhetsarkiv for Realfag – et smart sted å begynne

En realfagsutdanning fra Universitetet i Bergen kvalifiserer deg til mange spennende og fremtidsretta jobber.
Plast er et stort problem og TV-aksjonen 2020 støtter WWFs kamp mot plast i havet. Vi har snakket med to forskere og en student om plast, problemer og håp.
Matavfall kan bli larvefôr. Larver kan bli laksefôr. Og laksen, den kan vi spise til middag. Snakk om bærekraftig kretsløp! Det er bare noen floker som må løses først ... UiB er på saken!
Vil du kurere kreft, utvikle en kur mot korona eller lage en vaksine mot lakselus? Da bør du studere det samme som Ingeborg.
Korona-pandemien har gjort molekylærbiolologi- og bioinformatikk-utdanningen på UiB brennaktuell. Å forstå kroppens oppbygging er avgjørende når man skal utvikle fremtidens vaksiner.
— Alltid lurt å ha erfaring fra felten, sier Anna som studerer fiskehelse på Universitetet i Bergen. Kombinert med utdanningen, gir sommerens praksis henne gode muligheter for fremtidig karriere.
Annie (21) var usikker på hva hun ville bli, men at hun ville studere klima var hun sikker på! På realfag på UiB fant hun drømmestudiet — og miljøengasjementet fikk hun raskt god nytte av.
Vinnergruppa er kåret — med en løsning som vil kunne ha stor effekt for å begrense plastforbruket og forsøplingen gjennom syv dager med fest og sosialisering.
— Det er faktisk ganske sykt, sier den ferske UiB-studenten Karen Maria (20). Om alle studentene på Universitetet flyttet hit med bil, hadde vi spydd ut eksos gjennom 1,1 millioner kilometer.
Rekordmange nye realfagstudentar byrjar på Universitetet i Bergen i år, til ei studiestartveke utanom det vanlege. Smittevern, tryggleik og avstand er viktig, samstundes som studentane skal få ein sosial og god start på studiene sine.
Er det mest miljøvennlig å drikke vin eller øl? Kanskje har du en idé om nedbrytbar papp-øl som kan gjøre fadderuken mer bærekraftig? Skru på kreativiteten og bli med!
Med realfag får du verktøyene til å løse utfordringer. I august tar Universitetet i Bergen mot rekordmange nye realister.
Det kan være spennende og nervepirrende å starte på et nytt studie, men som ny student ved UiB blir du tatt godt vare på. Les hvordan vi tar imot deg som skal studere realfag.
Bergen har noe for alle. Enten du elsker musikk og teater eller er en ivrig turentusiast, finnes det nok av aktiviteter å benytte seg av som student.
– I dag er det utrolig mange som roper høyt om klimaendringer. Men det er enda viktigere at vi faktisk gjør noe med det, sier Linn Merethe Brekke Olsen (30), doktorgradsstipendiat i realfag ved Universitetet i Bergen.
–Jeg ville studere noe som sikrer meg en jobb og var bærekraftig samtidig. Derfor valgte jeg havteknologi på UiB, sier Ørjan Lunde (21).
Jostein Bakke forsker på klima og isbreer og er mellom annet på tokt i Antarktis. Les tipsene han har til deg som vil studere klima eller geofag!
Vil du studere realfag, klima og global oppvarming ved Universitetet i Bergen ? Her er en av underviserne du vil møte