Studieavdelingen

Nyhetsarkiv for Studieavdelingen

– Norsk militæraktivitet og utenlandsk militæraktivitet i Norge under den kalde krigen har havnet i skyggen av andre verdenskrig, sier Sondre B. Hvam ved Jærmuseet. Han tok forskerkurs for museumsansatte ved UiB og har siden fått publisert tre vitenskapelige artikler om temaet.
De beste forskningsmiljøene samles når ny master i helse og samfunn starter i 2019.
Hvordan få til gode og effektive kanaler for formidling av arbeidslivets kompetansebehov tilbake til UiB var ett av flere tema på årets EVU-forum, hvor deltakerne også fikk brynt seg på kursdesign sammen med våre partnere fra læringsplattformen FutureLearn.
Hvordan opplever flyktninger og asylsøkere møtet med det norske velferdssystemet? Hvordan skape tillit og utvikle gode velferdstjenester? Dette er sentrale tema for et nytt videreutdanningskurs på deltid som starter opp ved UiB høsten 2018. Søknadsfristen er utvidet til 13. august.
132 kandidater ble feiret under årets avslutningsseremoni for 5-årig lektorutdanning og praktisk-pedagogisk utdanning.
– Hva lærere ser som kontroversielle tema er ikke nødvendigvis det samme som elevene opplever som kontroversielt, sier førsteamanuensis i religionsvitenskap Marie von der Lippe. Nå starter hun og tre kolleger opp videreutdanningskurs for lærere om undervisning i kontroversielle tema.
David Magnus Myr ble fortalt at han var så glad i å krangle og kverulere at han burde bli advokat. I dag jobber han med å fremme effektiv implementering av menneskerettigheter i Europarådet, og har noen nyttige råd til alumner som ønsker seg en internasjonal karriere.
VIL DU STUDERE MED FORELESERE FRA INTERNASJONALE UNIVERSITETER?
UiB Videre har utviklet et nytt e-læringskurs for ansatte ved UiB som vil lære mer om nettundervisning og bruk av digitale verktøy.
UiB samlar alle tilbakemeldingar frå studentar i eitt verktøy.
Statsminister Erna Solberg og artisten SILJA SOL ønsker nye studenter velkommen til Universitetet i Bergen 15. august.
- Behovet for kunnskap i arabisk øker, både her i landet og i verden, sier Esmira Nahhri. Hun er fagansvarlig for nettstudiet i arabisk språk og kultur ved UiB.
Har du stemt i årets valg? Vær med på å bestemme hvem som skal sitte i Studentparlamentet og Universitetsstyret 2017/2018!
– Vi håper denne veilederen skal være til hjelp for alle som jobber med nettundervisning, sier Toril Eikaas Eide. Hun har vært sentral i arbeidet med å utarbeide en veileder for god kvalitet i nettundervisning, som nylig ble lansert i Bergen.
2017 er full av muligheter. UiB tilbyr nye sivilingeniørstudier, lektorutdanning i historie og religion og profesjonsbaserte mediestudier. Arbeidstakere med fremtidens kompetanse utdannes i Bergen.
Mandag 21. januar åpner vi dørene for elever i videregående og andre som er interessert i å lære mer om høyere utdanning og studiene vi tilbyr. Ta vel i mot gjestene våre denne dagen.
- Bergen fortjener flere dyktige studenter. Universitetet i byen er et fantastisk lærested.
Bergen er en varm og inkluderende by hvor universitetet ligger i gangavstand til det meste.