Studieavdelingen

Nyhetsarkiv for Studieavdelingen

Lektorutdanningen ved UiB samarbeider med mange skoler om praksisopplæringen i lektorprogrammene og PPU. De fleste praksisskolene ligger i Bergen og omegn, men ikke alle.
Fagmiljøene i farmasi, informatikk og tverrprofesjonell samarbeidslæring i helse vil bli Senter for fremragende utdanning (SFU). Ordningen skal styrke kvalitetsutvikling i utdanningene på mange felt.
Er du på jakt etter mer kompetanse? Noe du trenger mer kunnskap om for å løse viktige oppgaver i jobben din, eller kanskje du snuser på nye karrieremuligheter? Se oversikten over videreutdanninger og deltidsstudier ved UiB og søk studieplass nå, så kan du starte i januar 2023!
14. mars vart det nye lektorsenteret på UiB offisielt opna av prorektor Pinar Heggernes. Senteret skal ha eit fagleg og administrativt ansvar for heilskapen i lektorutdanninga ved UiB.
Systemet for bestilling av lesesalsplasser ble tatt i bruk i mai og har ført til en del kritikk fra studentene ved UiB. Nå skal ordningen justeres på bakgrunn av kritikken.
Mens Mikal Grønhaug Isaksen skrev masteroppgave i Harris advokatfirma og ble ansatt der etterpå, fikk Ella Pettersen jobb som militærjurist i Forsvaret etter å ha skrevet sin i Skatteetaten. – Ordningen er en svært viktig del av vår rekruttering, sier senioradvokat Ane Ottesen i Harris.
Dette er et av flere spørsmål Universitetet i Bergen ønsker svar på i en undersøkelse rettet mot høstens nye studenter.
Hva er fysikk og hva kan du utforske som student hos oss? Bli med Selda Ekiz - NRK-profil og tidligere fysikkstudent hos oss - på en reise inn fysikkens mangfoldige verden.
De beste forskningsmiljøene samles når ny master i helse og samfunn starter i 2019.
132 kandidater ble feiret under årets avslutningsseremoni for 5-årig lektorutdanning og praktisk-pedagogisk utdanning.
David Magnus Myr ble fortalt at han var så glad i å krangle og kverulere at han burde bli advokat. I dag jobber han med å fremme effektiv implementering av menneskerettigheter i Europarådet, og har noen nyttige råd til alumner som ønsker seg en internasjonal karriere.
VIL DU STUDERE MED FORELESERE FRA INTERNASJONALE UNIVERSITETER?
Statsminister Erna Solberg og artisten SILJA SOL ønsker nye studenter velkommen til Universitetet i Bergen 15. august.
Har du stemt i årets valg? Vær med på å bestemme hvem som skal sitte i Studentparlamentet og Universitetsstyret 2017/2018!
2017 er full av muligheter. UiB tilbyr nye sivilingeniørstudier, lektorutdanning i historie og religion og profesjonsbaserte mediestudier. Arbeidstakere med fremtidens kompetanse utdannes i Bergen.
Mandag 21. januar åpner vi dørene for elever i videregående og andre som er interessert i å lære mer om høyere utdanning og studiene vi tilbyr. Ta vel i mot gjestene våre denne dagen.
- Bergen fortjener flere dyktige studenter. Universitetet i byen er et fantastisk lærested.
Bergen er en varm og inkluderende by hvor universitetet ligger i gangavstand til det meste.