Studentsider

Gjør deg klar til digital eksamen

I tillegg til å forberede deg faglig, må du også huske å sjekke at datamaskin og innlogging er klar til bruk på eksamen. Dette er ditt ansvar som student.

Du må selv ha datamaskin tilgjengelig for eksamen. I forkant av eksamensdagen må du sikre at maskinen din fungerer til eksamen.

1. Sjekk din brukerkonto ved UiB

På eksamen logger du deg inn på vurdering.uib.no med brukernavn og passord.

Sjekk derfor i dagene før eksamen at:

• din brukerkonto ved UiB er aktiv (dvs. at du kan logge inn på f.eks. vurdering.uib.no eller MittUiB).
  • du husker brukernavn og passord til UiB-kontoen din. Hvis du har glemt passordet kan du endre det på sebra.uib.no. Husk å skifte passord dersom du får melding om det.

Det er ditt ansvar at dette er i orden på forhånd. Du vil ikke få utvidet tid på eksamen om du kommer sent i gang fordi du ikke husker innloggingen din, eller brukerkontoen din må aktiveres før du kan starte eksamen.

2. Sjekk at maskinen din oppfyller systemkravene

Digital skoleeksamen gjennomføres i sikker nettleser, en enkel nettleser som stenger tilgang til ressurser på maskinen din og på nett under eksamen.

NB! Sikker nettleser (Safe Exam Browser eller SEB) brukes ikke på eksamen hjemme. Dette betyr at en del ordinære systemkrav for eksamen som skyldes bruk av sikker nettleser, faller bort når eksamen gjennomføres hjemmefra våren 2020.

Du bruker din egen PC, Mac, iPad eller Chromebook når eksamen gjennomføres hjemmefra.

Maskinen din må:

• være på nett under eksamen
  • ha en nettleser installert. En av de to nyeste, stabile versjonene av følgende nettlesere anbefales: Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari (for MacOS X).

Vi anbefaler at du alltid oppgraderer til nyeste versjon av operativsystemet på maskinen din.

Når eksamen går uten sikker nettleser, kan du også bruke de store og kjente distribusjonene av Linux, f.eks. Ubuntu, til eksamen. Eksperimentelle Linux-distribusjoner og eksperimentelle nettlesere anbefales ikke brukt.

Vær oppmerksom på informasjon som gis om din eksamen i MittUiB, særlig knyttet til eventuell programvare som skal brukes under eksamen.

3. Sjekk at maskinen din er klar for eksamen

Dersom du kan gjennomføre demoprøve på vurdering.uib.no uten feilmelding underveis, er maskinen din klar til eksamen.

4. Bli kjent med eksamensløsningen

Jo bedre du kjenner eksamensløsningen før eksamen, jo mer kan du konsentrere deg om innholdet i eksamensbesvarelsen din på eksamensdagen. Bruk derfor litt tid på å bli kjent med funksjonalitet som du finner i demoprøven(e) på vurdering.uib.no.

5. Trenger du å låne datamaskin?

Søknad om lånemaskin til kort hjemmeeksamen vår 2020

Om du som student har problemer med å gjennomføre skriftlig eksamen hjemme på din egen datamaskin, kan du sende epost til eksamen@uib.no

6. Trenger du brukerstøtte?

Har du spørsmål knyttet til digital eksamen, kan du ta kontakt med ditt informasjonssenter. Dersom du fremdeles ikke har fått svar på ditt spørsmål, kan du ta kontakt med Studieavdelingen.

FAQ (ofte stilte spørsmål) vil kunne gi svar på mange problemstillinger knyttet til digital eksamen.

7. Privatist ved eksamen

Dersom du skal ta eksamen som privatist, må du opprette brukerkonto ved UiB for å kunne logge inn i eksamensløsningen og avlegge eksamen. Se brevet du har fått tilsendt fra fakultetet.

Dersom du deltar på eksterne kurs arrangert av UiB vil du få utdelt påloggingsinformasjon i forbindelse med eksamen.