Hjem
Studentsider

Studentkort

Her finner du informasjon om hvordan skaffe seg et studentkort, tilgang på kortene, endring av tilgang, tapt/defekt kort, studentkortets bruksområder og retningslinjer for bruk av studentkort ved UiB.

Hovedinnhold

Slik skaffer du deg et studentkort

 1. Hva må du gjøre først? Du må aktivere studentkonto senest dagen før du går for å hente studentkort. 
   
 2. Skaff deg kortet. Møt opp med gyldig ID på Kortsenteret på Studentsenteret. Kortsenteret tar bilde av deg og du får kortet med en gang. 
   
 3. Bruk kortet. Når du får kortet, har du automatisk tilgang til bygg basert på det studieprogrammet du går på og de emnene du skal ta. For å bruke kortet trenger du PIN-koden din. PIN-koden setter du selv på Studentweb under "Min profil". Du kan også bestille ny PIN-kode fra innloggingssiden på Studentweb.
   
 4. Tid før det virker. Merk at det vil ta noen timer før den nye PIN-koden virker med kortet. Det kan også ta 2-3 dager fra du får kortet til du kan bruke det på biblioteket, og du må ha semesterregistrert deg og betalt semesteravgiften for at det skal virke som bibliotekskort. 

Ikke lag hull i kortet, da kan det bli ødelagt. 

Dette kan du bruke studentkortet til 

 • Adgangskort: Studentkortet fungerer som adgangskort til bygg og rom hvor du skal ha tilgang.  
 • Lånekort ved Universitets- biblioteket: Strekkoden på baksiden gir tilgang til Universitetsbibliotekets tjenester.

 • Utskrifts- og kopieringskort: Studentkortet gir tilgang til skanning, kopiering og utskrifter på UiB sine printere. Dette forutsetter at du har satt inn penger på utskriftskonto. Finn info i UiBhjelp.

Når du skal vise studentbevis bruker du studentbevisappen.

Mistet eller ødelagt kort 

Dersom du har mistet eller ødelagt kortet ditt, skal du henvende deg til Kortsenteret snart som mulig. Det koster kr 150,- for et nytt kort. Du kan betale via Vipps eller med bank- eller kredittkort på Kortsenteret. 

Er kortet ødelagt (defekt) må du levere det inn på Kortsenteret når du bestiller nytt for å unngå å betale for nytt kort. Du vil automatisk få de samme tilgangene til bygg og rom som du har på det gamle kortet.  

Får du nytt kort fordi du ikke har det gamle lenger, får du nytt kortnummer. Det nye kortet vil ikke virke biblioteket før etter et par arbeidsdager. Når du skal skrive ut, må du logge inn på skriveren med brukernavn og passord på nytt, siden den ikke vil kjenne igjen det nye kortet. Innbetalt beløp blir automatisk overført til det nye kortet, men det kan ta et par dager. 

Ta eksamen? Du trenger ikke å ha studentkortet med på eksamen, du kan også bruke annen legitimasjon.  

Mangler du tilgang til bygg eller rom? 

Hvis det er et rom du mener du skulle hatt tilgang til, ta kontakt ved å møte opp på Kortsenteret, eller via UiBHjelp

Spørsmål om studentbevisapp eller semesterkvittering? 

Du finner informasjon om studentbevisapp og semesterkvittering på uib.no/studentbevis Trenger du hjelp med dette, ta kontakt med infosenteret på fakultetet ditt eller send e-post til semesteravgift@uib.no

De fleste av UiBs byggninger er kameraovervåket. Byggene er tydelig merket.