Hjem
Click

Institutt for fremmedspråk

 

Kontakt

55 58 23 40 / post@if.uib.no 

Besøk: HF-bygget, Sydnesplassen 7
Post: Postboks 7805, 5020 BERGEN


Spørsmål om studium

studierettleiar@if.uib.no

Institutt for framandspråk har ni ulike språkfag. Faga opnar dører til språket, litteraturen og kulturen i store delar av verda. Studentane reiser på utveksling til universitet på alle kontinent, og endar opp i mange ulike yrke. 

Nyheter

Språk åpner dører

Silje Marie Geithus (21) fra Førde dro til Kina etter videregående. Nå er hun i gang med studier i kinesisk på Universitetet i Bergen.

Etterutdanning for lærere

Faglig-pedagogisk dag

Faglig-pedagogisk dag går av stabelen den første fredagen i februar hvert år, og er UiBs største etterutdanningstilbud for lærere på ungdomstrinnet og i den videregående skolen. Hold av 3. februar 2017!

FORSKNING | FREMMEDSPRÅK

Mediespråk bremser fattigdomskampen

Latinamerikanske aviser bruker et svært teknisk språk når de fremstiller fattigdom. Dermed blir det vanskelig å forstå fattigdommens årsaker og virkninger, ifølge forsker Ana Beatriz Chiquito.

formidlingsprisen 2016

Forskeren som gikk til filmen

Kjersti Fløttum har tatt forskningsformidling til et nytt nivå gjennom filmen «Når vi snakker om klima».

ph.d.-portrett

På jakt etter millionbyens rytmer

– På feltarbeid i Lima oppsøkte jeg barer, kaféer og konsertsaler for å forske på en ny tendens i peruansk musikk, música fusión, musikk som blander forskjellige stiler, forteller stipendiat Alissa Vik.

Kva forskar vi på? 

Forskarane våre arbeider med eit mangfald av tema – alt frå Shakespeare til klimaspråk, språkhaldningar i det moderne Latinamerika og møtet mellom skjønnlitteratur og naturvitskap. 

Forskargrupper      Forskingsprosjekt