Hjem
Institutt for politikk og forvaltning

Ansvarlig redaktør

Petter Lønningen fullførte sin mastergrad ved Institutt for Administrasjon og Organisasjonsvitenskap i 2008, og jobber nå som ansvarlig redaktør for gatemagasinet Megafon.

Hovedinnhold

Jeg skriver blant annet om hvordan politikk skapes og formes, så her har kunnskapen fra admorg vært avgjørende.

Kan du fortelle litt om arbeidet ditt? Hva er de konkrete arbeidsoppgavene dine?

Mesteparten av jobben handler om prosjektstyring i form av utvikling og produksjon av redaksjonelt stoff – enten alene eller sammen med journalister og frilansere. I praksis handler det om å bistå med research, kildearbeid, vinkling, kvalitetssikring, korrekturlesing, språkvask og å bistå med det skribentene måtte trenge hjelp til. Mye av jobben består av å spille folk bedre. Samtidig er Megafon en liten organisasjon, noe som gjør at jeg innimellom må jobbe i utsalget vårt, distribuere magasiner rundt omkring på Vestlandet eller være telefonvakt.

Hva er det beste med jobben din - og det mest utfordrende?

Megafon er et arbeidstilbud for sosialt og økonomisk vanskeligstilte. Det er kjekt å få være med på å gi folk en mulighet til å tjene penger på en lovlig og verdig måte. Det å ha en jobb å gå til, et sted der du kan utvikle deg, få nye impulser, noe å snakke om på andre arenaer, er utrolig viktig for det å bygge en identitet, noe som igjen kan være første skritt på veien til et nytt liv. Jeg synes selv at jeg er temmelig heldig som får være med på noe slikt. Samtidig er vi en veldig liten organisasjon med veldig mange arbeidsoppgaver som skal utføres, noe som stiller svært høye krav til effektivitet, planlegging og kommunikasjon.

Hvordan får du bruk for utdannelsen din i jobben?

Jeg skriver blant annet om hvordan politikk skapes og formes, så her har kunnskapen fra admorg vært avgjørende. Den faglige bakgrunnen har også gjort meg mer bevisst på organisasjonskultur, endring og beslutningsprosesser, noe som alltid kommer godt med når man har en form for lederansvar eller jobber sammen med andre. Det skader heller ikke å kunne litt om statistikk. Likevel er det nok det å kunne fordøye – og å skape mening av – store mengder data som har vært det mest matnyttige.

Hva var det som gjorde at du valgte admorg ved UiB?

Det var en blanding av tilfeldighet og flaks. Egentlig skulle jeg bare ta litt sosiologi mens jeg forsøkte å lære meg å skrive, men så dumpet jeg innom Admorg 104 og deliberativ demokratiteori da jeg skulle ta noen frie studiepoeng. Plutselig hadde jeg en bachelor og et tema til masteroppgaven som jeg brant for.

Hva tenker du på som det beste ved studietiden ved UiB?

Forelesningsrekkene om policy og beslutningsprosesser. Dessuten ville jeg nok aldri kunnet leve av å skrive hvis det ikke hadde vært for årene jeg hadde i Studvest. Det var også der jeg traff noen av mine beste venner.

Er det noe du skulle ønske at noen hadde fortalt deg da du var ny student? / Har du noen tips?

Noen kunne godt sagt at man fint kan slappe litt av også. Parallelt med at jeg skrev masteroppgaven min sjonglerte jeg også en fulltidsstilling, en deltidsjobb og litt frilansarbeid på si. Det er et mysterium at jeg kom meg noenlunde helskinnet gjennom det hele. Det er ikke slik at fremtiden din står og faller på den ene karakteren din, selv om masteroppgaven står for mange av studiepoengene dine. Det går seg til.Ellers bør man plukke et par artige, frie studiepoeng som gir bredere horisont. For det første kan det være en kjærkommen pause i et tungt studieforløp, men enda viktigere er det at det vil hjelpe deg til å se ditt eget fag i et nytt lys. Kanskje det også kan gi deg tanker du har godt av å tenke.