Hjem
Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap
Nyhet

En vanskelig reversering

I samtale med den samfunnsvitenskapelige tidsskriften Stat & Styring forklarer Anne Lise Fimreite om Høyres reformbruk og hvilke utfordringer den nye regjeringen kan stå ovenfor.

Anne Lise Fimreite
Foto/ill.:
Universitetet i Bergen

Hovedinnhold

I et nytt innlegget i Stat og Styring forklarer Anne Lise Fimreite at det kan bli vanskelig for den nye regjeringen å reversere reformene til forgjengeren. Hun forklarer at selv om det tradisjonelt sett har tatt tid å gjennomføre reformer i Norge, har Solberg-regjeringen fått gjennom hele 12 reformer på 8 år. 

Fimreite viser til at den nye regjeringen vil kunne støte på utfordringer ettersom det kan virke som at mange av reformene har gått seg til og viser blant annet til politireformen.

 «Det kommer nesten daglige rapporter i media om at det går greit nå, og at det ikke først og fremst er et gjenåpnet lensmannskontor som trengs. Noe må det jo komme ellers er det totalt fiasko for Senterpartiet. Det store de kunne gjort var å flytte et departement ut av Oslo, men det kommer de neppe til å gjøre, sier hun.» - (Fimreite, 2021)

 

Les hele innlegget HER.