Hjem
Institutt for sosialantropologi
Nyhet

Ny spaltist i Vårt Land

- Selv om vi mennesker bor på forskjellige plasser, gjør vi mange av de samme tingene og tenker på mange av de samme måtene, skriver stipendiat Mari Norbakk i sin første spalte i Vårt Land.

Portrett av Mari Norbakk
Mari Nobakk er ny, fast spaltist i Vårt Land.
Foto/ill.:
Vårt Land

Hovedinnhold

For høstens ferske studenter er hun nok mest kjent som arbeidsgruppelederen som terper alt fra god studieteknikk til hvordan lese og skrive akademiske tekster. De viderekomne studentene fikk derimot et innblikk i hennes egen forskning da Mari var emneansvarlig for regionkurset som blant annet omhandlet det komplekse Midtøsten. Den arabiske mannen har lenge vært hennes hovedinteresse, noe hun viderefører i sitt doktorgradsprosjekt.

I selskap med Hilde Frafjord Johnson, Leif Knutsen og Asle Jøssang skal Mari skrive om internasjonale tema i Vårt Land hver tirsdag. Hver måned skriver hun om saker som opptar henne som sosialantropolog med fokus på Midtøsten. I hennes første spalte kan du lese om mennesker som kommer fra et sted i verden der mobilitet og bevegelse historisk sett har vært regelen heller enn unntaket. Det er dette som ligger Mari Norbakks hjerte nærmest, antropologi som bryter barrierer og viser hvordan mennesker er knyttet sammen.

Les spalten i Vårt Land her: De kunstige grensene