Hjem
Institutt for sosialantropologi

Skolebesøk og kontakt

Er du lærer på en videregående skole eller folkehøyskole i Hordaland? Har du spørsmål om sosialantropologi, ønsker tips om litteratur eller vil ha oss på besøk? Ta kontakt!

Skolebesøk fra Institutt for sosialantropologi
Instituttet kommer gjerne på skolebesøk! Av feltarbeidene som er blitt presentert er blant annet gateselgere i Cape Town, skjønnhetsideal i India og kaffebønder i Costa Rica.
Foto/ill.:
Institutt for sosialantropologi, UiB

Hovedinnhold

Institutt for sosialantropologi setter stor pris på kontakten vi har med den videregående skole og folkehøyskoler i området. I flere år har vi kommet på skolebesøk og vi får også jevnlig besøk fra skoleklasser som er interessert i faget. De fleste har samfunnsfaglig fokus, for eksempel valgfaget "Sosiologi og sosialantropologi", men det er ikke nødvendig.

Skolebesøk fra instituttet

I flere år arrangerer vi i samråd med skoler hvor en nylig fullført masterstudent holder en presentasjon, tilpasset 1-2 skoletimer. Presentasjonen har tre elementer:

  • Grunnleggende om sosialantropologi
  • Presentasjon av eget feltarbeid
  • Quiz/øvelser/filmvisning

Skoleåret 2017-18 er det vitenskapelig assistent Isabelle Hugøy som presenterer sitt masterprosjekt om kaffebønder i Costa Rica. Les om hennes glimt fra feltarbeid her: Coffee in the morning

Kom på besøk!

Skoleklasser er velkomne til å komme på besøk og delta på en forelesning for å få en smak på faget. Høstsemesteret vil elevene få mye ut av å være med på en forelesning i introduksjonsemnet SANT100 Invitasjon til sosialantropologi. I løpet av vårsemesteret er ikke alternativene like mange da nivået gjerne blir litt for høyt, men en forelesning i midten av januar kan være aktuell. Vi ønsker også alle interesserte elever velkommen til Åpen dag i begynnelsen av mars.