Hjem

Institutt for sosialantropologi

Skolebesøk og kontakt

Er du lærer på en videregående skole eller folkehøyskole i Hordaland? Har du spørsmål om sosialantropologi, ønsker tips om litteratur eller vil ha oss på besøk? Ta kontakt!

oda_forteller_om_sor-afrika.jpg

Skolebesøk fra Institutt for sosialantropologi
Instituttet kommer gjerne på skolebesøk! Av feltarbeidene som er blitt presentert er blant annet gateselgere i Cape Town, skjønnhetsideal i India og kaffebønder i Costa Rica.

Institutt for sosialantropologi setter stor pris på kontakten vi har med den videregående skole og folkehøyskoler i området. I flere år har vi kommet på skolebesøk og vi får også jevnlig besøk fra skoleklasser som er interessert i faget. De fleste har samfunnsfaglig fokus, for eksempel valgfaget "Sosiologi og sosialantropologi", men det er ikke nødvendig.

Skolebesøk fra instituttet

I flere år arrangerer vi i samråd med skoler hvor en nylig fullført masterstudent holder en presentasjon, tilpasset 1-2 skoletimer. Presentasjonen har tre elementer:

  • Grunnleggende om sosialantropologi
  • Presentasjon av eget feltarbeid
  • Quiz/øvelser/filmvisning

Skoleåret 2017-18 er det vitenskapelig assistent Isabelle Hugøy som presenterer sitt masterprosjekt om kaffebønder i Costa Rica. Les om hennes glimt fra feltarbeid her: Coffee in the morning

Kom på besøk!

Skoleklasser er velkomne til å komme på besøk og delta på en forelesning for å få en smak på faget. Høstsemesteret vil elevene få mye ut av å være med på en forelesning i introduksjonsemnet SANT100 Invitasjon til sosialantropologi. I løpet av vårsemesteret er ikke alternativene like mange da nivået gjerne blir litt for høyt, men en forelesning i midten av januar kan være aktuell. Vi ønsker også alle interesserte elever velkommen til Åpen dag i begynnelsen av mars.