Hjem
Institutt for sosialantropologi
Nyhet

Disputas ved Institutt for sosialantropologi

I februar disputerte en stipendiat fra Institutt for sosialantropologi.

Pressebilde av Tammy Tabe
Tammy Tabe (Foto: Tom Mountjoy).
Foto/ill.:
Tom Mountjoy

Hovedinnhold

Tammy Tabe disputerte 12. februar med avhandlingen “Ngaira Kain Tari - We are People of the Sea: A Study of the Gilbertese Resettlement to Solomon Islands”. I avhandlingen dokumenterer Tammy historien til en del av befolkningen i stillehavsnasjonen Kiribati som ble relokalisert fra sine atoller til Salomonøyene av den britiske kolonimakten som følge av overbefolkning, mangel på landområder, tørke og økologisk utarming.

Ved å benytte seg av datamateriale fra koloniale arkiver og de gilbertesiske migrantenes egne fortellinger forsøker Tabe i avhandlingen å fylle tomrommene som oppstår mellom historien som finnes i koloniarkivene og de muntlige tradisjoner som bygger på gilbertesernes egne minner fra tiden før de ble relokalisert til Salomonøyene. Les hele pressemeldingen her.  

Tammy Tabe er I-Kiribati også med tilknytning til Tuvalu, og vokste opp på Salomonøyene. Hun innehar et postgraduate diplom i Marine Studies fra University of the South Pacific i Fiji, og en mastergrad i Pacific Island Studies fra University of Hawai’i, Manoa. Fra 2012 til 2015 har hun vært doktorgradskandidat ved Institutt for sosialantropologi vedUniversitetet i Bergen hvor hun var knyttet til forskningsgruppen Bergen Pacific Studies.

Vi gratulerer!