Senter for klima og energiomstilling (CET)

Nyhetsarkiv for Senter for klima og energiomstilling (CET)

Senter for Klima og energiomstilling er klar med ny runde av CET Akselerator såkornsmidler. Søknadsfrist 29.november
Håvard Haarstad meiner forskarar må gi alt for å endre samfunnet i rett retning. Sjølv hamna han i arresten i New York i forsøket på å redde verda.
The 22-23 October Entro is organizing a seminar on sustainable cities and buidings, and as this is an important issue in relation to renewable energy, we would like to spread the word. The seminar will be held in norwegian. Below is their own description of the seminar
Klima- og energiomstillingssenteret CET lanserte sin karbonplanleggar under Arendalsuka på stand for Universitetet i Bergen.
En folkebevegelse mot bompenger preger valgkampen fullstendig. Hvordan kunne det skje? Vi tar debatten fredag 06. september.
"Hvis du ha lyst til å bli inkludert i et veldig godt akademisk og sosialt miljø så er CET et veldig bra sted å sitte."
Globale samfunnsutfordringer har avsatt midler til stimulering av faglig tverrfakultært samarbeid i 2019. Søknadsfrist 25. september.
Vi har gleden av å annonsere at CET Akselerator såkornsmidler er tildelt til CET affiliates Esmeralda Colombo og William Helland-Hansen.
CET201 er en ny tverrfaglig kurs i bærekraftig innovasjon ledet av Kollaboratoriet. Første kursdag var i forrige uke og rundt 25 studenter fant veien til BTOs innovasjons hub: Nyskapningsparken.
Day Zero er en hel dag med ulike workshops om bærekraftsmålene i forbindelse med bærekraftskonferansen. CET var godt representert med tre ulike workshops om energiomstilling, student ledet utdanning og offentlige oppfatninger om klimaendringer.
Sammen med 26 partnere har CET søkt om 100 million kroner fra Forskningsrådet for å bygge et senter for bærekraftig transport i bynære kyststrøk - Centre for Coastal Area Sustainable Transport (COAST).
FN sitt klimapanel har trykka på den raude knappen: Tida er i ferd med å renne ut. - Mange studentar kjenner på at dei ikkje har tid til å studere i mange år før dei begynner å arbeide med berekraft, klima og byutvikling, seier Jakob Grandin, leiar for emnet CET201 i berekraftig innovasjon.
CET har gleden av å annonsere sitt partnerskap med Norsk senter for bærekraftig klimatilpasning (NORADAPT). Senteret hadde sin offisiell åpning den 7.desember og skal hjelpe samfunnet med å takle konsekvensene av klimaendringer.
Velkommen til første episode i podcastserien: CET Klimasnakk. Kvoter på flyreiser – er det realistisk og hva må til? er et opptak fra en panelsamtale vi hadde på Litteraturhuset i Bergen den 13.november.
Hordaland Fylkeskommune, Skyss og Bergen Kommune sikret nylig 12,5 millioner kroner til «MUST – mobilitetslaboratorium for utvikling av smarte transportløsninger». CET skal spile en sentral rolle i realiseringen og av dette prosjektet.
Forskere fra CET skal presentere på to arrangementet ved FNs høynivåforum (HLPF) i New York.