Hjem
Christiekonferansen
Christiekonferansen 2014

Usikre tider på programmet

Få vite om du blir alvorlig syk om 20 år. Overvåk naboen med en kameradrone. Christiekonferansen 2014 handler om risiko og hvordan vi håndterer den.

Overvåkning og gentesting blir to av temaene når UiB og komiteleder Leif Ove Larsen inviterer til Christiekonferansen i Grieghallen 25. april 2014.
Foto/ill.:
Ingunn Halvorsen

Hovedinnhold

Ny teknologi som skal hjelpe oss å håndtere risiko og usikkerhet, skaper nye muligheter og dilemmaer. Dette er temaet når Universitetet i Bergen inviterer til Christiekonferansen i Grieghallen den 25. april 2014. Forskere, politikere og næringslivsaktører er invitert til å snakke om risiko fra ulike perspektiv.
 
- Begrepet ”risikosamfunn” blir gjerne brukt som en diagnose på vår tid, og det skal handle om risiko på både samfunns- og individnivå. Vi vil også se på hvordan ny teknologi kan gi informasjon og kunnskap som reduserer risiko. Spesielt vil vi ta for oss bioteknologi og overvåkningsteknologi i det sivile samfunnet, forteller Leif Ove Larsen, som leder programkomiteen for konferansen.

Hvilke konsekvenser får det når vi kan forutsi sykdom gjennom gentesting? Hvordan reagerer du den dagen naboens kameradrone flyr forbi kjøkkenvinduet ditt?

- Felles for slike teknologiske fremskritt er at de reiser eller aktualiserer etiske og politiske problemstillinger. De kan få følger som vi ikke ser rekkevidden av i dag. Vi håper på spennende debatt og glimt inn i fremtiden på Christiekonferansen, sier Larsen.

Christiekonferansen er en av Norges viktigste møteplasser for samhandling mellom akademia og omverdenen. Forskere, politikere, næringslivsledere og sentrale personer fra kultur, samfunnsliv og offentlig sektor møtes til faglig påfyll og dialog.

Endelig program og påmeldingslenke blir sendt ut til inviterte deltakere i februar.