Home
Student Pages
bilateral

University of New Mexico and University of Bergen (BILATERAL)

  • CountryUSA
  • TownAlbuquerque
  • Exchange programmeBilateral
  • Exchange duration1-2 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

University of New Mexico vert grunnlagt i 1889 og er den største høgare utdanningstinstitusjonen i delstaten New Mexico. Campus er eit 600-acre stort område langs Route 66 i hjartet av Albuquerque. Albuquerque er ein by med meir enn 750,000 innbygjarar. Sola skinn i meir enn 300 dagar i denne byen. Universitetet har ein mangfoldeg kulturell profil med meir enn 28 000 studentar. University of New Mexico er eir anerkjent forskningsuniversitet. Det tilbyr 93 bachelorprogram, 68 masterprogram og har eit variert fagtilbod.

Universitetet er blant USAs topp 10 inanfor fagområda antropologi, estetiske fag inkludert fotografi, film, musikk, drama, latinamerikanske studiar, fysikk og astronomi.

Accommodation

Det er mogleg å søkje om bustad på campus, men det er ikkje garantert at man får det. Meir informasjon om bustad på campus finn du her: http://housing.unm.edu/

Hyblar off campus er rimelege og lett tilgjengelege. Meir informasjon finn du her: http://och.unm.edu/ Dersom du veljer å bu utafor campusområdet, ver merksam på at Lobo Village og Casa Del Rio krev betaling for eit heilt år, til og med for sommarmånadane. UiB-studentar frårådast å bu der.

Semester duration

Det akademiske året er delt opp i to semester. Haustsemesteret byrjar i midten av august og slutter i midten av desember. Vårsemesteret varer fra midten av januar til midten av mai.

Flott bygning
Photo:
© University of New Mexico

Information