Hjem

Fagområde for epidemiologi og medisinsk statistikk

Hovedinnhold

Park in Hamburg

Fagområdet for epidemiologi og medisinsk statistikk arbeider med studier av årsaksmekanismer for en rekke sykdommer, samt hvilke faktorer som påvirker prognosen. Vi bruker data fra helseregistre, helseundersøkelser og biobanker, og anvender epidemiologisk design og metode i forskningen vår. Vi bidrar også til å utvikle vitenskapelige verktøy for god utnyttelse av datakildene. 

Vi underviser i epidemiologi og statistikk ved profesjons- og helsefagutdanningene ved fakultetet, samt arrangerer forskerkurs. 
Les mer her

Leder for fagområdet EPISTAT er professor Anne Kjersti Nesje Daltveit

Nyhet forskning
Barnekreft

Medfødte misdannelser og barnekreft - kjønnsforskjeller

Nyere forskning publisert i International Journal of Epidemiology viser at det finnes kjønnsforskjeller i sammenhengen mellom medfødte misdannelser og barnekreft.

Nyhet
Thyroid cancer

Svangerskap og risiko for kreft i skjoldbruskkjertelen hos mor

En nordisk studie som nylig ble publisert i American Journal of Epidemiology viser at forhold knyttet til svangerskap har betydning for senere utvikling av kreft i skjoldbruskkjertelen hos mor.

Nyhet
Torsk

LERGs forslag til Årets publikasjon

LERG har nominert en artikkel fra forskningsgruppen.

Nyhet
Marianna Cortese disputerer 18/12-17

Science: Epstein-Barr virus og Multippel sklerose (MS)

Multippel sklerose er i stor grad trigget av infeksjon fra Epstein-Barr-virus, slår Harvard-forskere fast – deriblant Kjetil Lauvland Bjørnevik og Marianna Cortese, begge med doktorgrad fra MS-miljøet i Bergen (DAGENS Medisin).

Nyhet | Forskning
To glass med brus

Inntak av brus under svangerskapet knyttes til ADHD-symptomer hos 8-åringer

En ny studie fra UiB viser at barn av mødre som drikker brus hver dag under svangerskapet har mer ADHD-symptomer ved 8-års alder.