Digital kultur

Nyhetsarkiv for Digital kultur

We are pleased to announce the appointment of Astrid Ensslin as Associate Professor with UiB Digital Culture.
Den første av flere utstillinger i forbindelse med årskonferansen til Electronic Literature Organization and Festival åpner torsdag 4. mars.
Film- og kjønnsforsker Maud Ceuterick har utnyttet koronasituasjonen og dårlig vær til fulle, hun har hatt et imponerende produktivt år. Nå tildeles hun HFs pris for unge forskere 2020.
Da den pågående pandemien førte til at samfunnet stengte ned, eksperimenterte de ansatte ved Digital Kultur med å holde møter i virtual reality.
Vet du hvor personopplysningene du legger igjen i apper og sosiale medier blir brukt? En ny metode utviklet av professor Jill Walker Rettberg bidrar til å kartlegge akkurat det.
We are busy planning the Digital Narrative Network conference on 21st and 22nd November with an exhibition in the same week at the Faculty of Fine Art, Music and Design. The conference will feature a keynote from N. Katherine Hayles, other special guests, and presentations of research from multiple faculties at UiB.
We are busy planning the Digital Narrative Network conference on 21st and 22nd November with an exhibition in the same week at the Faculty of Fine Art, Music and Design, featuring a keynote from N. Katherine Hayles and other special guests, alongside presentations of research from multiple faculties at UiB.
Hartmut Koenitz presented his lecture: 'Representation of Complexity – Interactive Digital Narratives Enabling Discourse for the 21st Century' organised by the Digital Narrative Network at the University of Bergen on September 12th 2019.
Jill, Ragnhild and Linn Heidi fra Machine Vision prosjektet introduserer databasen for første gang på Nordmedia i Malmø.
Vi er glade for å kunngjøre utnevnelsen av Nick Montfort, professor i digitale medier ved MIT, til en ansettelse som professor II med UiB Digital Culture. Montfort er kjent som både en kreativ forfatter og som kritiker og teoretiker av digitale medier.
A seminar about how distant reading and network analysis can be used to develop a big picture of cultural discourse about machine vision technologies.
Documentation of the Digital Narrative Network's first event with guest lecture by Søren Pold: Meta Interface Character - Narrative as Critical Aspect.
The N. Katherine Hayles Award for Criticism of Electronic Literature for 2019 ble tildelt Scott Rettberg, professor i digital kultur ved UiB, for boken Electronic Literature.
Tema for vår forrige workshop på Solstrand Hotel var Machine Vision databasen som vi er i ferd med å utvikle. Vi nærmer oss et datasett som vil gi oss mye rikere informasjon om maskinsyn i hverdagen.
I starten av November arrangerte Machine Vision sin første workshop på Solstrand Hotell med kunstnarar, forskarar og designarar frå store deler av verda.
Kan snakkande maskiner gjere møte med helsevesenet betre? Vil pasientane oppleve slike maskiner som nyttige, og vil dei ha tillit til dei? Dette er spørsmål Henning Skarbø, stipendiat i digital kultur, skal finne ut av.