Digital kultur

Nyhetsarkiv for Digital kultur

We are busy planning the Digital Narrative Network conference on 21st and 22nd November with an exhibition in the same week at the Faculty of Fine Art, Music and Design. The conference will feature a keynote from N. Katherine Hayles, other special guests, and presentations of research from multiple faculties at UiB.
We are busy planning the Digital Narrative Network conference on 21st and 22nd November with an exhibition in the same week at the Faculty of Fine Art, Music and Design, featuring a keynote from N. Katherine Hayles and other special guests, alongside presentations of research from multiple faculties at UiB.
Hartmut Koenitz presented his lecture: 'Representation of Complexity – Interactive Digital Narratives Enabling Discourse for the 21st Century' organised by the Digital Narrative Network at the University of Bergen on September 12th 2019.
Jill, Ragnhild and Linn Heidi fra Machine Vision prosjektet introduserer databasen for første gang på Nordmedia i Malmø.
Vi er glade for å kunngjøre utnevnelsen av Nick Montfort, professor i digitale medier ved MIT, til en ansettelse som professor II med UiB Digital Culture. Montfort er kjent som både en kreativ forfatter og som kritiker og teoretiker av digitale medier.
A seminar about how distant reading and network analysis can be used to develop a big picture of cultural discourse about machine vision technologies.
Documentation of the Digital Narrative Network's first event with guest lecture by Søren Pold: Meta Interface Character - Narrative as Critical Aspect.
The N. Katherine Hayles Award for Criticism of Electronic Literature for 2019 ble tildelt Scott Rettberg, professor i digital kultur ved UiB, for boken Electronic Literature.
Tema for vår forrige workshop på Solstrand Hotel var Machine Vision databasen som vi er i ferd med å utvikle. Vi nærmer oss et datasett som vil gi oss mye rikere informasjon om maskinsyn i hverdagen.
I starten av November arrangerte Machine Vision sin første workshop på Solstrand Hotell med kunstnarar, forskarar og designarar frå store deler av verda.
Kan snakkande maskiner gjere møte med helsevesenet betre? Vil pasientane oppleve slike maskiner som nyttige, og vil dei ha tillit til dei? Dette er spørsmål Henning Skarbø, stipendiat i digital kultur, skal finne ut av.
Digital kultur, arkeologi, filosofi og vitenskapsteori vil få nye internasjonale forskere til sine fagmiljø, finansiert av EU. Fagmiljøene ved Det humanistiske fakultet har fått fem av sju nye stipender til UiB i den rekordstore tildelingen fra Marie Curie-programmet.
Et samarbeid mellom norske og franske forskere på kritiske tekstutgaver har resultert i en antologi om temaet, redigert av Daniel Apollon og to franske kollegaer.
Professor Jill Walker Rettberg har fått ERC-midler til estetisk og humanistisk forskning på hverdagslig maskinsyn. Prosjektet starter opp i august 2018 og løper i fem år.
– Jeg ville at utvekslingen skulle gi noe til hele familien, ikke bare til meg, forteller Zamora, som har tatt med mann og to barn på 10 og 12 fra New Jersey til Bergen for å undervise et år på UiB.
UiB får tre av fem av landets Consolidator Grants frå det europeiske forskingsrådet (ERC).